Hitaasti, mutta varmasti

Henkien taisto Fimean eli valtion aiemman lääkelaitoksen sijoittamisesta Kuopioon laantuu nyt toivon mukaan lopullisesti, kun sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) on vahvistanut siirron aikataulun.

Jyrki Kataisen kuuden puolueen hallitus ei lähtenyt purkamaan Matti Vanhasen toisen hallituksen päätöstä, vaan ainoastaan siirsi aikataulun takarajaa neljällä vuodella. Sen mukaan Fimea on alueellistettu Kuopioon viimeistään vuonna 2018.

Aikataulun venyttäminen oli ensi alkuun pettymys savolaisille. Myönteishengessä täytyy ajatella, että jos ja kun Roomaakaan ei rakennettu yhdessä päivässä, niin myös Fimean siirto toteutuu samaan tapaan pikku hiljaa, mutta varmasti. Pohjan tälle uskolle antaa ministeriön linjaus, että kaikki Fimeassa vapautuvat virat täytetään Kuopioon. Halukkaita Kuopioon tulijoita riittänee, koska lääkealan peruskoulutus on ollut kaupungissa jo vuosikymmeniä.

Kuuden puolueen hallituksen yhteinen taival on katkolla viimeistään vuonna 2015, joten ennen vuotta 2018 tasavalta ehtii saada vielä vähintäänkin yhden uuden hallituksen. Kuluvan kolmen vuoden aikana Fimea ehtinee kuitenkin juurtua niin syvälle kuopiolaiseen maaperään, ettei kenellekään ministerille tule mieleen vaatia vielä kerran alueellistamispäätöksen perumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.