Hoitoon lähtö hyvä päätös

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on hakeutunut hoitoon alkoholiriippuvuutensa vuoksi. Taustalla ovat toistuvat ja huomiota herättäneet tapaukset julkisuudessa.

Alkoholismi on vakava sairaus. Alkoholisti ei välttämättä aina tunnusta alkoholiongelmaansa ja näin sairauden hoito viivästyy. Hakkarainen hakeutui omatoimisesti hoitoon. Se oli hyvä ja järkevä päätös.

Alkoholismi on tuttu sairaus lukuisissa suomalaisperheissä. Ongelmat heijastuvat usein myös työpaikoille. Hakkarainen joutui julkisuuden henkilönä kestämään sen, että häntä riepoteltiin ongelmansa vuoksi mediassa.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) on kiinnittänyt huomiota muutamien kansanedustajien alkoholinkäyttöön työaikana eduskunnassa. Puhemies on painottanut vakaata ja arvokasta käyttäytymistä.

Valtion korkeimmasta luottamustoimesta voidaan erottaa, jos kansanedustaja syyllistyy rikokseen. Humalassa esiintyminen ei sellaisenaan ole rikos. Arvokas ja vakaa käytös on kuitenkin siinä tilassa uhattuna.

Heinäluoma on ilmoittanut, että liialliseen alkoholinkäyttöön puututaan päättäväisesti eduskunnassa. Sellaista ei hyväksytä työtehtävissä. Puhemies on tässä oikeassa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.