Hoitoon lähtö hyvä päätös

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on hakeutunut hoitoon alkoholiriippuvuutensa vuoksi. Taustalla ovat toistuvat ja huomiota herättäneet tapaukset julkisuudessa.

Alkoholismi on vakava sairaus. Alkoholisti ei välttämättä aina tunnusta alkoholiongelmaansa ja näin sairauden hoito viivästyy. Hakkarainen hakeutui omatoimisesti hoitoon. Se oli hyvä ja järkevä päätös.

Alkoholismi on tuttu sairaus lukuisissa suomalaisperheissä. Ongelmat heijastuvat usein myös työpaikoille. Hakkarainen joutui julkisuuden henkilönä kestämään sen, että häntä riepoteltiin ongelmansa vuoksi mediassa.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) on kiinnittänyt huomiota muutamien kansanedustajien alkoholinkäyttöön työaikana eduskunnassa. Puhemies on painottanut vakaata ja arvokasta käyttäytymistä.

Valtion korkeimmasta luottamustoimesta voidaan erottaa, jos kansanedustaja syyllistyy rikokseen. Humalassa esiintyminen ei sellaisenaan ole rikos. Arvokas ja vakaa käytös on kuitenkin siinä tilassa uhattuna.

Heinäluoma on ilmoittanut, että liialliseen alkoholinkäyttöön puututaan päättäväisesti eduskunnassa. Sellaista ei hyväksytä työtehtävissä. Puhemies on tässä oikeassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.