Hopeaa tuli

Kun Kuopion Palloseura saalisti takavuosina useita Suomen mestaruuksia, niin tavaksi tuli puolileikillisesti hokea, että "hoppee on häppee". Sanonnalla alleviivattiin, että vain kulta kelpasi silloiseen kotimaisen jalkapalloilun Mekkaan eli Kuopioon.

Pielaveden Sampo taisteli torstaina lentopalloilun Suomen mestaruudesta Kuopiossa. Viiteen peliin venynyt ottelusarja kääntyi jännittävien vaiheiden jälkeen Rovaniemen Santasportille. Jo toisen kerran peräkkäin Sammolle jäi hopea käteen.

Kun Suomen mestaruudesta pelataan, niin yleensä hopealle sijoittunut joukkue ottaa tappion raskaasti. Sampo ei ollut tässä mielessä poikkeus. Eväät kultaan olivat kasassa, mutta naapuri oli parempi. Lentopallo on herkkä laji, jossa pienimmätkin virheet kostautuvat pallon- ja pistemenetyksinä. Ennen kaikkea tässä lajissa kysymys on henkisestä kantista ja halusta voittaa. Rovaniemeläisten nälkä oli tällä kerralla suurempi. Kultamitalit menivät oikeaan osoitteeseen.

Hoppee ei ole häppee ainakaan tässä tapauksessa. On muistettava, että Suomi kuuluu lentopalloilussa kansainväliseen eliittiin. SM-hopea on siis jo kansainvälisenkin mittapuun mukaan hieno saavutus. Sampo ansaitsee onnittelut.

Sampoa kannustanut yleisö näki huikean ottelusarjan, kun savolaisjoukkue nousi kahden hävityn ottelun jälkeen taistelemaan tosissaan mestaruudesta. Hienoa viimeisimmissä peleissä olivat tunnelma ja suuret yleisömäärät.

Valitettavasti Sammon kotipaikkakunnalta ei löydy finaaleihin soveliasta urheiluhallia. Siksi ratkaisupelit pelattiin Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Hienoa olisi, jos Pielavedellekin voitaisiin rakentaa kansainväliset vaatimukset täyttävä monitoimihalli. Sen Sampo ja sen kannattajat ovat ansainneet.

Lentopallo on hieno laji, joka nauttii laajaa kansainvälistä arvostusta. Lajilla on nimenomaan Savossa huikeat perinteet. Pieksämäen Namika ja KuPS-Volley hallitsivat omina aikakausinaan lajia ylimmällä sarjatasolla. Varsinkin Namika legendaarisen valmentajansa Reino Kososen johdolla nosti suomalaisen lentopalloilun "maailman maineeseen". Nyt Sampo on Savon veturi. Joukkue taistelee myös ensi pelikaudella mestaruudesta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.