Hopeaa tuli

Kun Kuopion Palloseura saalisti takavuosina useita Suomen mestaruuksia, niin tavaksi tuli puolileikillisesti hokea, että "hoppee on häppee". Sanonnalla alleviivattiin, että vain kulta kelpasi silloiseen kotimaisen jalkapalloilun Mekkaan eli Kuopioon.

Pielaveden Sampo taisteli torstaina lentopalloilun Suomen mestaruudesta Kuopiossa. Viiteen peliin venynyt ottelusarja kääntyi jännittävien vaiheiden jälkeen Rovaniemen Santasportille. Jo toisen kerran peräkkäin Sammolle jäi hopea käteen.

Kun Suomen mestaruudesta pelataan, niin yleensä hopealle sijoittunut joukkue ottaa tappion raskaasti. Sampo ei ollut tässä mielessä poikkeus. Eväät kultaan olivat kasassa, mutta naapuri oli parempi. Lentopallo on herkkä laji, jossa pienimmätkin virheet kostautuvat pallon- ja pistemenetyksinä. Ennen kaikkea tässä lajissa kysymys on henkisestä kantista ja halusta voittaa. Rovaniemeläisten nälkä oli tällä kerralla suurempi. Kultamitalit menivät oikeaan osoitteeseen.

Hoppee ei ole häppee ainakaan tässä tapauksessa. On muistettava, että Suomi kuuluu lentopalloilussa kansainväliseen eliittiin. SM-hopea on siis jo kansainvälisenkin mittapuun mukaan hieno saavutus. Sampo ansaitsee onnittelut.

Sampoa kannustanut yleisö näki huikean ottelusarjan, kun savolaisjoukkue nousi kahden hävityn ottelun jälkeen taistelemaan tosissaan mestaruudesta. Hienoa viimeisimmissä peleissä olivat tunnelma ja suuret yleisömäärät.

Valitettavasti Sammon kotipaikkakunnalta ei löydy finaaleihin soveliasta urheiluhallia. Siksi ratkaisupelit pelattiin Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Hienoa olisi, jos Pielavedellekin voitaisiin rakentaa kansainväliset vaatimukset täyttävä monitoimihalli. Sen Sampo ja sen kannattajat ovat ansainneet.

Lentopallo on hieno laji, joka nauttii laajaa kansainvälistä arvostusta. Lajilla on nimenomaan Savossa huikeat perinteet. Pieksämäen Namika ja KuPS-Volley hallitsivat omina aikakausinaan lajia ylimmällä sarjatasolla. Varsinkin Namika legendaarisen valmentajansa Reino Kososen johdolla nosti suomalaisen lentopalloilun "maailman maineeseen". Nyt Sampo on Savon veturi. Joukkue taistelee myös ensi pelikaudella mestaruudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.