Huikeita näkymiä

Kuopion Matkukseen Ikean viereen tulevaan kauppakeskukseen odotetaan merkittäviä uusia kaupan alan toimijoita. Tuoreimpien tietojen mukaan kauppakeskuksen rakentava kiinteistöyhtiö Ikano käy neuvotteluja muutaman suuren tahon kanssa, joilla ei ole vielä toimintaa Kuopiossa (Yle-uutiset 20.7.).

Osalla neuvottelukumppaneista ei ole konttoria edes koko Suomessa. Vetovoimaisimmiksi ankkuriyrityksiksi tulossa olevat suurimmat liikkeet tarvitsevat liiketilaa jopa kymmenen tuhatta neliömetriä. Matkukseen muodostuu 2-3 vuoden sisällä ylivoimaisesti suurin kauppakeskus Itä-Suomessa.

Matkuksen projekti on aikataulussaan. Kuopion elinkeinojohtaja Heikki Ryynäsen mukaan Kuopion kaupunki saa valmiiksi oman osuutensa, muun muassa maanrakennustyöt ja moottoritien rampit, alkusyksyyn mennessä. Ikean rakennustyöt alkavat ensi huhtikuussa. Valmista pitäisi olla vuonna 2011. Alueen rakennustyöt ovat niin suuria, että ne väistämättä panevat vauhtia koko Kuopion alueen talouteen.

Koko projekti on edennyt hyvin myönteisessä hengessä. Ikean nousu Kuopioon ajoittunee samaan hetkeen, kun talous Suomessa ja muualla maailmassa kääntynee kasvu-uralle. Matkuksessa on arvioitu käyvän noin kaksi miljoonaa ihmistä vuodessa. Tämä merkitsee Kuopiolle ja sitä ympäröivälle maakunnalle todella paljon.

Ikealle Kuopio-projekti on varmasti kova haaste. Uuden jättiläisen uskotaan vetävän asiakkaita laajalti muuan muassa Keski- ja Itä-Suomesta, Kainuusta ja Etelä-Savosta. Kuopio vahvistaa myönteistä kuvaansa kaupan merkittävänä keskittymänä Suomessa. Kaupunki kasvattaa myös vetovoimaansa matkailukohteena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.