Huippukesä Kuopiossa

Hellekesä on nostanut Kuopion matkustajasatamasta risteilevien matkustajalaivojen asiakasmääriä roimasti (SS 1.8.). Kaksi johtavaa laivayhtiöitä, Kuopion Roll Risteilyt ja Koski-Laiva Oy, kertovat menestyksekkäästä kesästä. Niiden mukaan yhteenlaskettu matkustajamäärä tulee hipomaan jopa sataatuhatta. Viime kesänä vastaava luku oli noin 67 000.

Huippukuukausien taustalla on kaksi tekijää: aurinkoinen ja kuuma sää sekä valtakunnalliset asuntomessut. Messut kytkeytyvät laivaliikenteeseen kiinteästi siksi, että satamasta on suora laivayhteys Saaristokaupunkiin. Messuille on odotettu noin 160 000 vierasta. Heistä osa valitsee kulkuvälineeksi laivan.

Laivayhtiöt kertovat, että tungosta on riittänyt myös muilla reiteillä. Esimerkiksi kuuluisat viinitilaristeilyt ovat olleet ajoittain loppuunmyydyt. Risteilyt ovat valtavaa mainosta Kuopiolle huikeiden maisemien johdosta.

Kuopion seudun laivaliikenne kaipaa myös uusia ideoita. Ritoniemen ja Hietasalon nykyistä suurempi hyödyntäminen olisi tärkeää. Ideoiden toteuttaminen vaatisi toimia myös muilta yrittäjiltä ja kaupungilta.

Huippukesä on Kuopion alueen muillekin matkailuyrittäjille menestyksekäs. Osa kuopiolaisista hotelleista on ollut ajoittain täynnä. Normaalina lomasesonkina tilaa löytyy hyvin. Nyt on selvästi myyjän markkinat.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.