Huippuosaajista pula

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön johtaja, ylikomisario Kari Tolvanen asettuu kokoomuksen ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kokoomuksen Verkkouutisten mukaan hän pyrkii kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä.

Tolvasen lähtö politiikkaan on ilmiönä mielenkiintoinen. Hän on yksi maamme tunnetuimmista väkivaltarikosten tutkinnanjohtajista. Tolvasella on erittäin monipuolinen näkemys kovan luokan rikollisuudesta ja turvallisuusuhkista Suomessa ja ulkomailla.

On hyvä, että eduskunnassa on näinä aikoina myös turvallisuusalan huippuasiantuntijoita. Kansanedustajakunnassa on tai on ollut useita poliisitaustaisia henkilöitä, esimerkiksi Erkki Kanerva (sd.) ja Raimo Vistbacka (ps.). Tulevaan eduskuntaan on näillä näkymin ehdolla muun muassa komisario Jyrki Haapala (kok.) Varkaudesta.

Monilla puolueilla on ollut vaikeuksia löytää mitat täyttäviä ehdokkaita. Useissa vaalipiireissä valinta kohdistuu valitettavan usein pintajulkkiksiin, joiden yhteiskunnallinen tietämys on usein varsin vaatimaton.

Haluttomuus lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi johtuu politiikan eliitistä. Tällä vaalikaudella vellonut vaalirahajupakka jätti ison arven koko poliittiseen kenttään.

Ensi kevään eduskuntavaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä. Hienoa olisi, jos puolueet löytäisivät listoilleen eri alojen todellisia taitajia, joilla olisi näkemystä, osaamista ja tahtoa kehittää suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Puolueiden pitää tehdä ensin ryhtiliike. Salailun ja valehtelun sijaan äänestäjille pitää olla rehellisiä ja avoimia. Puolueiden johtajat ovat tässä mielessä avainhenkilöitä. He voivat halutessaan olla ryhtiliikkeen vetäjiä ja nostaa ryvettynyt oma puolue suosion huipulle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.