Huipulla tuulee

Turbulenssi lentoyhtiö Finnairin johdossa kiihtyy. Yhtiö tiedotti keskiviikkona, että varatoimitusjohtaja Lasse Heinonen lähtee talousjohtajaksi it-palveluyhtiö Tietoon. Viestintäjohtaja Christer Haglundin siirtymisestä Suomen Messujen toimitusjohtajaksi kerrottiin helmikuun alussa. Talousviestinnästä vastannut Taneli Hassinen siirtyy rakennusyhtiö SRV:lle entisen Finnairin toimitusjohtajan Jukka Hienosen alaisuuteen.

Finnair on ollut reilut kaksi vuotta kovassa pyörityksessä. Ensin tulivat taantuma, lama ja matkustajamäärien roima pudotus. Sitten työntekijäjärjestöt ottivat tiukasti yhteen työnantajan kanssa. Toimitusjohtaja Hienonen jätti yhtiön toimitusjohtajuuden ja hänen tilalleen nostettiin Nokia Siemens Networksin operatiivinen johtaja Mika Vehviläinen.

Egyptin, Libyan ja Tunisian tapahtumat tuntuvat raakaöljymarkkinoilla. Kerosiinin hinta on noussut. Finnair ilmoitti hiljattain korottavansa matkalippujen hintoja. Vaikka taloudelliset paineet ovat edelleen kovat, kokonaistilanne Finnairissa on rauhoittunut. Yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Vehviläinen ovat selkeästi ottaneet kehitystyössä uuden askeleen.

Henkilövaihdosten taustalla ovat monet syyt. Onko hallitus ollut tyytymätön yhtiön johdon tapaan hoitaa henkilöstösuhteitaan ja julkikuvaansa? Haetaanko johtajien vaihdoksella uudenlaista taloudellista ja toiminnallista ajattelutapaa? Ehkä näitä kaikkia.

Finnair miettii, kuinka vastata halpalentoyhtiöiden asettamaan haasteeseen? Sinivalkoinen yhtiö ei lähde hintasotaan, vaan pyrkii panostamaan laatuun. Se tarkoittaa muun muassa hyvää palvelua, ajanmukaista kalustoa, toimivia yhteyksiä ja toimintavarmuutta. Toivottavasti Finnair onnistuu, sillä Suomi tarvitsee kansallisen lentoyhtiönsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.