Huppu ei yrittäjiä lämmitä

Kauppahalli, tuo Kuopion kaupungin sydän, on nyt kuin talvinen teltta keskellä kesäistä Raatteen tietä.

Hupun alla syke on vaimentunut. Käytävillä ei ole tungosta. Kahvilassa on tilaa vaikka isolle seurueelle. Leipäkaupan hyllyt ovat tuskin puolillaan.

Kansa ei löydä halliin. Kauppiaat sanovat asian vielä täsmällisemmin: vanhat asiakkaat eivät jaksa kiertää rakennustyömaan reunoja päästäkseen kauppahalliin ostoksille. Nuoret puolestaan eivät ole kauppahalliväkeä laisinkaan. He kulkevat naapuruston tavarataivaissa.

Nyt on menossa hallin ulkopuolinen remontti. Sisäpuolinen saneeraus ja perusparannus alkaa tammikuussa ja kestää toukokuulle eli halli on suljettu noin neljä kuukautta.

Osalle löytyy väliaikaistiloja, mutta ainakin kala- ja lihakauppa pitävät putiikkinsa kiinni ja moni muukin yrittäjä saattaa pitää pitämättömiä lomiaan vuosikymmenten ajalta.

Niin kannatettava asia kuin remontti onkin, yrittäjät ovat siitä kärsineet ja kärsivät. On sääli ja väärin, jos remontti karsii perinteisiä yrittäjiä kauppahalliväestä. Siksi pieni kädenojennus esimerkiksi vuokrahuojennuksen muodossa olisi hieno ele kaupungilta. Se olisi pelkkää myötätuntoa tehokkaampi kannuste jatkaa kauppahalliyrittäjyyttä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.