Huppu ei yrittäjiä lämmitä

Kauppahalli, tuo Kuopion kaupungin sydän, on nyt kuin talvinen teltta keskellä kesäistä Raatteen tietä.

Hupun alla syke on vaimentunut. Käytävillä ei ole tungosta. Kahvilassa on tilaa vaikka isolle seurueelle. Leipäkaupan hyllyt ovat tuskin puolillaan.

Kansa ei löydä halliin. Kauppiaat sanovat asian vielä täsmällisemmin: vanhat asiakkaat eivät jaksa kiertää rakennustyömaan reunoja päästäkseen kauppahalliin ostoksille. Nuoret puolestaan eivät ole kauppahalliväkeä laisinkaan. He kulkevat naapuruston tavarataivaissa.

Nyt on menossa hallin ulkopuolinen remontti. Sisäpuolinen saneeraus ja perusparannus alkaa tammikuussa ja kestää toukokuulle eli halli on suljettu noin neljä kuukautta.

Osalle löytyy väliaikaistiloja, mutta ainakin kala- ja lihakauppa pitävät putiikkinsa kiinni ja moni muukin yrittäjä saattaa pitää pitämättömiä lomiaan vuosikymmenten ajalta.

Niin kannatettava asia kuin remontti onkin, yrittäjät ovat siitä kärsineet ja kärsivät. On sääli ja väärin, jos remontti karsii perinteisiä yrittäjiä kauppahalliväestä. Siksi pieni kädenojennus esimerkiksi vuokrahuojennuksen muodossa olisi hieno ele kaupungilta. Se olisi pelkkää myötätuntoa tehokkaampi kannuste jatkaa kauppahalliyrittäjyyttä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.