Hurmaava epätäydellisyys

Kevät on isojen muutosten aikaa. Luonto alkaa pukeutua parhaimpiinsa. Sen kukoistus on pyörryttävää. Vaatteiden vähetessä ja kevetessä me naiset seisomme peilin edessä pitempään ja tutkimme, miten on oman kukoistuksemme laita. Toki monet miehetkin niin tekevät.

Kosmetiikkateollisuus panee parastaan. Ihon on oltava kunnossa ottamaan vastaan upeaa rusketusta. Sen saa helposti ilman palamisen vaaraa voiteestakin. Selluliitti on kauhistus uimapukukauden alkaessa ja pipon alta paljastuvaan kuontaloonkin pitäisi saada kiiltoa.

Kuvankäsittelyn ansiosta naistenlehtien kiiltävillä sivuilla hymyilevät yhä virheettömämmät kasvot. Meikkejä esittelevät luonnostaan kadehdittavan kauniit näyttelijät.

Heidän kasvoistaan on tietokoneen ruudulla pystytty poistamaan pienimmätkin näpyt ja rypyt. Kauniitkaan naiset eivät enää kelpaa mainoksiin sellaisinaan, pienine kauneusvirheineen.

Joitakin vuosia sitten Doven katumainoksissa hymyili hyvin kaunis, todella ryppyinen nainen. Hänen kerrottiin olevan 96-vuotias. Mainos pysähdytti ja ilahdutti. Rypyilläkin voi hurmata.

Tarkkasilmäinen katsoja havaitsee, milloin kasvoista on poistettu ikääntymisen merkkejä. Samalla osa persoonallisuudesta on leikkautunut pois.

Yhä Doven nettisivujen videossa hymyilee hurmaavia naisia, joilla on silmäpusseja, kaksoisleukoja ja vatsamakkaroita. Tavallisten naisten ottaminen mainoksiin on ollut myyntimenestys ja lohdutus meille tavallisille.

Entisenä muoti- ja kauneussivujen toimittajana sähköpostiini ponnahtelee kosmetiikkainfoa. Olen saanut esimerkiksi tietää, että Maybelline Lash Stiletto on äärimmäisen pidentävä, provokatiivinen maskara. En keksi, millaista on provokatiivinen maskara, mutta en ehkä olekaan kohderyhmää.

Toinen viesti kertoo, että Pure Thermal Plankton on elävä mikro-organismi, joka ilmestyi maan pinnalle noin kolme miljardia vuotta sitten. Se syntyi ja elää kuumien lähteiden sydämessä. Sen salaisuus on ainutlaatuinen voima, joka uudelleen aktivoi ihon elintoimintoja. Tätä mikro-organismia kerrotaan löytyvän kaikista Biotherm-ihonhoitotuotteista.

Tiedote viittaa tiedelehdessä julkaistuun tutkimukseen planktonin tehosta. Jokainen voi itse pohtia, mitä uskoo ja mistä maksaa.

Lehtien sivut ovat tulvillaan kalliita ja katteettomiakin lupauksia. Ne kuuluvat kosmetiikan luomaan satumaailmaan eikä niistä mennä valittamaan kuluttajaviranomaisille.

Me naiset tiedämme ainakin alitajuisesti, että meitä huiputetaan. Ostamme tähtitieteellisiin kilohintoihin nousevia voiteita upeissa purkeissa. Maksamme tuotantoon liittyvien kulujen lisäksi massiivisen mainonnan ja korean ulospanon. Valikoimat ovat valtavat eikä itselle sopivien tuotteiden löytäminen ole helppoa. Se vaatii kokeilemista ja samalla purkkiarsenaali kotona kasvaa.

Kalliita tuotteita hankkiessamme koemme kuuluvamme itsestään huolta pitävien naisten joukkoon. Käytämme filmitähtien mainostamaa voidetta ja omistamme itsellemme hippusen heidän gloriastaan.

Marketin halvasta muoviputkilosta tai -purkista puuttuu se kaikki, vaikka sisällön olisivat kehittäneet ihotautilääkärit.

Sattumaa ei ole, että kaikkialla maailmassa kosmetiikkaosastot on sijoitettu suurten tavaratalojen pääsisäänkäynnin tuntumaan.

Kirjailija Anna Kortelainen totesi muutama vuosi sitten ilmestyneessä kirjassaan Päivä naisten paratiisissa, että jo 1800-luvulla tiedettiin hajuveden olevan avain siihen mielentilaan, jota nainen kaipaa haaveillakseen.

Haaveilu on omiaan johdattamaan hänet shoppailun maailmaan.

Lama tai ei, kohtuumäärä kaunista turhuutta kuuluu elämään. Haaveilu kannattelee harmauden yli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Halpa pesukone ei ollutkaan halpa

Yksilökeskeisyys luomyös yksinäisyyttä

Aika ei ollutvielä kypsä hyönteisruualle

Mitä olikaan musta hiili?

Maanantaina on hyvät mahdollisuudet tuhlata veronkorotukset

Työehtojen sovittelu on entistä vaikeampaa

Naton haasteena muuttaa määrärahat laaduksi

Lyhyt kaava

Luottamus on kivijalka

Tullin ansiosta netistä tuli turvaton huumekauppiaille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.