Hutilointi lisääntyy

Samaan aikaan, kun uutiset kertovat asuntojen hintojen noususta, uusissa tai saneerattavissa rakennuskohteissa työn laatu heikkenee. Rakennusliiton liittosihteeri Rauno Kurki sanoo, että laatupulmia on havaittu eri puolilla maata (Taloussanomat 3.5.).

Ongelmien määrä on kasvanut hiljaisen rakentamisen kauden jälkeen. Taloustaantuma toi rauhallisen ajan ja työn laatu oli vähintäänkin kelvollista. Nyt ikävät hutilointitavat ovat taas palanneet rakennuksille ja saneerauskohteisiin.

Epäkohtaan pitää tarttua heti. Suuri vastuu on rakennusvalvojilla, joiden pitää tehdä työnsä kunnolla ja vastuullisesti. Liittosihteeri Kurki löytää yhden syyllisen alihankintaketjuista, joista on muodostunut maahamme melkoinen "hämähäkinseitti". Etenkin pääkaupunkiseudulla ongelmat korostuvat. Keikkatöihin pestatut henkilöt eivät välttämättä sitoudu hyvään laatuun.

Suomessa on aloitettu tänä keväänä lukuisia saneerauskohteita. Taloyhtiöissä isännöitsijä on tärkeässä roolissa. Hänen pitää katsoa kohteen hinnan ja laadun perään. Hyvä isännöitsijä on taloyhtiölle suoranainen kultakimpale. Taloyhtiöiden ongelma on, että ne päätyvät usein ottamaan halvimman tarjouksen. Se voi kuitenkin vuosien mittaan tulla erittäin kalliiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.