Hyvää esimerkkiä muille

Lontoossa sunnuntaina päättyneet paralympialaiset olivat kisojen 50 vuotta kestäneen historian onnistuneimmat, mitattiinpa asiaa millä mittarilla tahansa. Jo osallistujamäärä, lähes 4300 urheilijaa, ylitti aikaisempien kisojen ennätykset.

Kaikkein ilahduttavinta kuitenkin oli, että kisojen katsojamäärä oli valtava. Kisoja seurattiin niin paikan päällä kuin tiedotusvälineiden välityksellä enemmän kuin yksiäkään aikaisempia kisoja. Se kertoo urheilun voimasta.

Paralympialaisiin osallistunut Suomen joukkue menestyi tälläkin kertaa hyvin. Tuomisina kotimaahan oli kuusi mitalia, joista peräti neljä oli kultaisia. Joukkueelle asetetusta tavoitteesta jäätiin vain yksi mitali. Puutteen korvasi kultamitalien määrä, joka oli odotettua suurempi.

Yksi mitali saatiin myös Kuopioon, kun Marjaana Huovinen sijoittui kolmanneksi keihäänheitossa.

Kisoihin osallistuneet urheilijat näyttivät hyvää esimerkkiä muille urheilijoille. Monet olivat ajoittaneet kuntonsa oikein ja kauden paras tulos syntyi kauden tärkeimmissä kilpailuissa. Juuri siihen urheilijan pitääkin pyrkiä.

Urheilijoiden venymisen ansiosta Suomi mitalien lisäksi saavutti 11 pistesijaa. Kuusi urheilijaa sijoittui neljänneksi eli aivan mitalin tuntumaan. Hyvästä tasosta on vielä vara parantaa neljän vuoden päästä pidettäviin seuraaviin kisoihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.