Hyvää esimerkkiä muille

Lontoossa sunnuntaina päättyneet paralympialaiset olivat kisojen 50 vuotta kestäneen historian onnistuneimmat, mitattiinpa asiaa millä mittarilla tahansa. Jo osallistujamäärä, lähes 4300 urheilijaa, ylitti aikaisempien kisojen ennätykset.

Kaikkein ilahduttavinta kuitenkin oli, että kisojen katsojamäärä oli valtava. Kisoja seurattiin niin paikan päällä kuin tiedotusvälineiden välityksellä enemmän kuin yksiäkään aikaisempia kisoja. Se kertoo urheilun voimasta.

Paralympialaisiin osallistunut Suomen joukkue menestyi tälläkin kertaa hyvin. Tuomisina kotimaahan oli kuusi mitalia, joista peräti neljä oli kultaisia. Joukkueelle asetetusta tavoitteesta jäätiin vain yksi mitali. Puutteen korvasi kultamitalien määrä, joka oli odotettua suurempi.

Yksi mitali saatiin myös Kuopioon, kun Marjaana Huovinen sijoittui kolmanneksi keihäänheitossa.

Kisoihin osallistuneet urheilijat näyttivät hyvää esimerkkiä muille urheilijoille. Monet olivat ajoittaneet kuntonsa oikein ja kauden paras tulos syntyi kauden tärkeimmissä kilpailuissa. Juuri siihen urheilijan pitääkin pyrkiä.

Urheilijoiden venymisen ansiosta Suomi mitalien lisäksi saavutti 11 pistesijaa. Kuusi urheilijaa sijoittui neljänneksi eli aivan mitalin tuntumaan. Hyvästä tasosta on vielä vara parantaa neljän vuoden päästä pidettäviin seuraaviin kisoihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.