Hyvä harrastus nuorukaisille

Ison mieskuoron laulu on komeaa kuultavaa, kuten kaikki vaikkapa Ylioppilaskunnan laulajia kuunnelleet tietävät.

Pian samantyylistä nautintoa on luvassa Kuopiossa, kun keskikokoisten mieskuorojen Puijon Laulun ja Kuopio-Kvartetin laulajat perustavat uuden kuoron.

Mieskuorolaulun suosion soisi kasvavan etenkin nuorten miesten keskuudessa. Kuorolaulun kun sanotaan virkistävän, vähentävän stressiä ja tuovan tasapainoisen olon laulajille. Onpa kuorolaulun yhteisöllisyyden kehuttu parantavan yksilön terveyttä, mikä lisää myös yhteiskunnan hyvinvointia. Kuoroissa laulaneet tietävät, että harrastuksen parissa voi olla todella kivaa.

Kuoron menestys riippuu hyvin pitkälle sen johtajasta. Toistaiseksi uuden kuoron johtajakysymystä ei ole Kuopio-Kvartetin puheenjohtajan Jukka Vuorikarin mukaan vielä pohdittu (SS 5.9.), mutta sitten kun pohdinta alkaa, on toivottavaa, että johtajan valintakriteereistä ykköseksi nousee innostamisen taito. Maailman sivu on nähty, miten korkeatasoinenkaan osaaminen ilman innostusta ei riitä huippusuoritukseen.

Kuopio on entuudestaan hieno kuorokaupunki, joka saa yhä komistusta suuresta mieskuorosta. Myös matkailun näkökulmasta kuorokaupungin status on rakentamisen väärti. Mahtuisiko kuorolaulutapahtuma Kuopion kesään?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.