Hyvä ja viisas valinta

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Näin kai voitaneen sanoa, kun Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli valitsi uudeksi notaarikseen Imatran entisen kirkkoherran Marja-Sisko Aallon. Kohutun sukupuolenvaihdoksen vuoksi virastaan luopunut pappi on hakenut turhaan uutta työtä monilta tahoilta ennen Kuopiota. Notaarin virassaan, tuomiokapitulin hiljaisuudessa, hän voi hyödyntää nyt täysimääräisesti vuosikymmenien aikana hankkimaansa kokemusta ilman kirkkoherran toimeen kuuluvaa julkisuutta, joka aina ei ole kovin mieltä ylentävää.

Joku voi sanoa, että piispa Wille Riekkisen johtamasta Kuopion hiippakunnasta on kehittymässä "erilaisten kohupappien" reservaatti. Aiemminhan Sonkajärven seurakunnasta järjestyi pysyvä papin virka Kanadan suomalaisten parista palanneelle Markku Suokonautiolle, joka lyhyitten viransijaisuuksiensa aikana täytti kirkot kaikkialla siellä, missä hän saarnasi, mutta jolle ei kuitenkaan tuntunut löytyvän viranhaussa pysyvää sijaa oikein mistään.

Kohut kohuina: viime kädessä Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on tehnyt valintansa kuten kunnon kristittyjen tapaan - armeliaisuutta ja ymmärtäväisyyttä osoittaen. Aalto ja Suokonautio ovat työskennelleet vuosikausia antaumuksella luterilaisen kirkon palveluksessa, joten olisi ollut epäinhimillistä jättää heidät henkisesti ja myös taloudellisesti heitteille viimeisinä aktiivivuosinaan. Tämän hyväksyvät hengessään varmasti myös tämän viikon notaarivaalissa toiseksi jääneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.