Hyvä kompromissi

Kuopion kaupunginhallitus on hyväksynyt kauppahallin kupeessa olevasta Kuopion torin kalahallista kaupunginjohtaja Petteri Parosen ehdotuksen, jossa otetaan huomioon hallin historialliset ja kaupunkikuvalliset perinteet, mutta avataan myös mahdollisuuksia kuopiolaiselle kalakaupalle ja kalaruokakulttuurille.

Asiasta käyty julkinen keskustelu on ollut kuopiolaiseen tapaan värikästä ja vahvaa, mutta Parosen ehdotus on hyvä kompromissi, joka ei ainakaan huononna Kuopion torin imagoa.

Nykyinen kalahalli on jäänyt puitteiltaan ajastaan jälkeen, mikä osaltaan on näivettänyt myös kalan tarjontaa. Tämä on ollut sääli, sillä perinteisesti savolaiset ovat olleet suuria järvikalan ystäviä.

Yhä harvemmat perheet pyytävät kuitenkin kalansa itse, joten kala on oltava tarjolla jatkuvasti ja monipuolisesti kaupassa. Kaupunkilaistuneet kuluttajat vaativat myös kalansa yhä useammin valmiiksi perattuna ja laitettuna.

Havainnekuvien mukaan uusittu kalahalli soveltuu erinomaisesti 1900-luvun alussa jugend-hengessä rakennetun kauppahallin kylkeen. Ulkoisesti ei siis torilla ei tapahdu juuri mitään muutosta, mutta rakennuksen sisällä päästään elämään nykyajan ehdoin. Nykyisessä kalahallissa ei ole juuri tungosta, mutta uudistusten myötä siitä tulee olennainen ja herkullinen lisä hallikauppaan ja samalla koko torin elämänmenoon.

Savolaiset, syökää kalaa! Kanaloitahan meillä ei enää kovin monta olekaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.