Hyvä, paha poliisi

Poliisi ja poliitikko ovat samaa syntyperää, molemmat juontuvat kreikan kielen kaupunkivaltiota tarkoittavasta polis-sanasta. Samat juuret eivät takaa näille kahdelle ammattikunnalle samanlaista asemaa kansalaisten silmissä. Kun mielipidetiedusteluissa kysytään, keihin ihmiset luottavat näinä aikoina, poliisi on listan kärjessä ja poliitikot sen pohjalla.

Poliitikkojen kurjan osan ymmärtää, sillä joku heistä on aina myrskyn silmässä. Viime vuodet ovat osoittaneet, ettei poliisikaan ole niin nuhteeton kuin sen oletetaan olevan. Syystä tai toisesta eivät yksittäisten poliisien rikkeet tai poliisin eri yksiköiden väliset kahnaukset ole mustanneet koko poliisikunnan julkista kuvaa.

Mutta miten käy nyt, kun Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio on pidätetty virastaan epäiltynä vakavista virkarikoksista, muun muassa törkeästä lahjusten vastaanottamisesta? Maan tunnetuimpiin poliiseihin kuuluva Aarnio on valittu aikanaan jopa vuoden poliisiksi, mutta on toisaalta saanut myös kovaa arvostelua muun muassa poikkeuksellisista menettelytavoista huumerikosten selvittämisessä.

Jos poliisitutkinta osoittaa kiistellyn Aarnion ottaneen vastaan lahjuksia, hänen paikkansa ei ole enää poliisin riveissä. Hyvä poliisi ei voi olla samalla paha poliisi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.