Hyvästä vielä parempaan

Teatteritalon mittava peruskorjaus on ajanut Kuopion kaupunginteatterin tilapäiseen hajaannuksen tilaan, kun esityspaikkoja on jouduttu hakemaan toisaalta. Tähän pakolliseen välivaiheeseen ajoittuu myös teatterin johdon vaihdos, kun vuonna 2004 aloittanut Lasse Lindeman jättää kentän vapaaksi nuoremmilleen.

Lindemanin aika on ollut hyvää aikaa kaupunginteatterin yleisölle. Ohjelmistoon on otettu rohkeasti uusia paikallisia näytelmiä kuin myös vaativia ulkomaisia klassikkoja. Kunnianhimoinen ohjelmisto on antanut myös teatterin näyttelijäkunnalle oivan tilaisuuden näyttää parasta osaamistaan ja tuoda esille jopa aivan uusia puolia itsestään.

Uusiutunut teatteri antaa seuraavalle teatterinjohtajalle mainiot mahdollisuudet kehittää teatteria yhä vaikuttavimpiin suorituksiin.

Ehdokkaitten joukossa ei ole valtakunnallista mainetta niittäneitä nimiohjaajia, mutta se ei ole sinällään mikään ongelma.

Hyvä teatterinjohtaja on ennen sujuva organisaattori ja tarkkavainuinen kykyjenetsijä, joka löytää taloonsa kunkin hetken kiinnostavimmat näytelmät, ohjaajat ja muut toteuttajat. Ja jos missä niin teatterissa vaaditaan johtajalta syvällistä ihmistuntemusta ja luovan työn ymmärrystä.

Teatteriin ei tulla katsomaan teatterinjohtajaa vaan teatteria. Yliopisto, musiikkikeskus ja jokakesäinen tanssiviikko ovat nostaneet osaltaan Kuopiota kansainväliselle tasolle, joten siihen on myös teatterin pyrittävä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.