Hyvät EM-kisat

Sunnuntaina päättyneistä jalkapalloilun EM-kisoista jäi katsojille jännittävä ja miellyttävä jälkimaku. Kisojen taso oli hyvä. Niissä riitti maaleja ja dramatiikkaa.

Voittajaksi pelasi 44 vuoden jälkeen taidokas Espanja. Mestaruutta voi pitää lievänä yllätyksenä, koska Espanja on tähän mennessä tunnettu lajin arvokisoissa alisuorittajana. Joukkueessa on aina pelannut maailmanluokan tähtiä, mutta sen kultavireeseen hiominen on ollut todella vaikeaa. Nyt se onnistui. Mestaruus oli ansaittu.

Toinen finalisti Saksa on totuttu lähes aina näkemään mitaleilla MM- ja EM-tasolla. Moni luotti saksalaisten voittoon nytkin. Joukkue ei kuitenkaan ole takavuosien loistossaan. Terävyys puuttui. Joukkueen puolustus oli ratkaisupelissä hidas ja kömpelö. Peli-ilmeessä oli perinteistä "konemaista" Saksaa. Tehossa, notkeudessa, nopeudessa ja aggressiivisuudessa oli kuitenkin toivomisen varaa.

Kroatia, Turkki ja Venäjä toivat arvoturnaukseen yllätyksellisyyttä ja ilmettä. Kolmikon suoritukset olivat taidokkaita. Peliesityksissä oli juuri sitä raikkautta ja positiivisuutta, mitä jalkapallojännäri kaipaakin. On myös hienoa, että nuo kolme maata osoittivat pelaamisellaan kuuluvansa maailman eliittiin.

Upeaa olisi nähdä myös Suomi joko EM- tai MM-lopputurnauksessa. Tie sinne on osoittautunut kiviseksi. Selviytyminen seuraaviin MM-kisoihin on erittäin vaikeaa. Samassa karsintalohkossa pelaavat nimittäin EM-kisojen menestyjät Saksa ja Venäjä. Muut Suomen vastustajat ovat Azerbaitsan, Liechtenstein ja Wales. Vain yksi maa selviytyy suoraan lopputurnaukseen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.