Ihan rennosti vain

Talvi on takana, kevätkin, ja viikonvaihteen monet koulujen päättymiseen liittyvät juhlat ovat ohi. Tänään kesäkuun ensimmäisenä maanantaina työ-Suomi muuttuu taas kertarysäyksellä loma-Suomeksi, jossa pulssi laskee ja ihminen tuntee suloisen levon leviävän koko ruumiiseensa.

Vai tunteeko? Pitäisi ainakin tuntea, sillä nykypäivän työikäisten suurimmaksi terveysongelmaksi on todettu työuupumus. Joskus se on todellista, joskus ehkä enemmänkin tuntemusta, kun kaikki muutkin valittavat väsymystään.

Nykyinen työelämä vaatii kieltämättä paljon siinä mukana olevilta. Löysät on vedetty pois sekä yksityisellä että julkisella puolella. Vähenevät työntekijät saavat vastuulleen yhä uusia ja uusia tehtäviä.

Periaatteessa työikäisen pitäisi unohtaa lomalla kaikki työhön liittyvät murheet, paineet ja velvollisuudet ja käyttää vapautuva aika mielensä virkistämiseen ja ruumiinsa kuntouttamiseen niihin koviin koitoksiin, jotka loman jälkeen ovat taas edessä.

Mutta osaako tai pystyykö nykyajan lujaan kyytiin tottunut hyppäämään vauhdissa sivuun työelämän pyörästä. Osa pystyy, osa ei. Turhan monille loma on vain aikaa, jolloin yritetään tehdä kotona ja perheen parissa ne rästityöt, joihin ei ole ollut aikaa työkuukausina. Ei ole harvinaista, että lomalta palataan työhön entistäkin stressaantuneempana nauttimaan siitä suloisesta rauhasta, joka vielä loppukesän työpaikoilla vallitsee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.