Ikä ei kerro työkykyä

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATTin ylijohtaja Juhana Vartiainen esitti sunnuntain Iisalmen Sanomissa, että työmarkkinoille saataisiin työvälineitä laskea palkkaa niiltä, jotka lähestyvät eläkeikää.

Lisäksi hän ehdotti, että iäkkäille työntekijöille ei maksettaisi samankokoisia yleiskorotuksia kuin nuoremmille työntekijöille.

Jo tällä hetkellä työnantaja ja työntekijä voivat sopia palkanalennuksesta, jos työntekijän työkyky on selkeästi heikentynyt. Sopimiseen liittyy tavallisesti myös tehtävien muutos työkykyä vastaaviksi. Mitä uutta Vartiaisen ehdotus tähän voisi tuoda? Pitäisikö työnantajalle antaa oikeus laskea ikääntyneen palkkaa, kun se hyväksi näkee?

Vartiaisen puheita on vaikea ymmärtää. Hän ei tietenkään tarkoita, että kaikilta iäkkäiltä nipistettäisiin palkkaa, vaan ainoastaan niiltä, jotka saavat liian kovaa palkkaa ”suhteutettuna työpaikalla lorvimiseen”. Ikävältä kuitenkin kalskahtaa, että hän olettaa työpaikalla lorvimisen liittyvän nimenomaan ikääntymiseen. Ei se liity.

Vartiaisen ehdotuksessa onkin ikärasismin siemen. Vaikka ikääntyneen jalka ei aina nouse yhtä rivakasti kuin nuoremman, ikääntyneiden työkokemus tuo työpaikoille perspektiiviä, hiljaista tietoa ja viisautta, jota nuoremmilta usein puuttuu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.