Ilmari Kuopioon?

Yliopistolliset sairaanhoitopiirit ovat neuvotelleet lääkäri- ja pelastushelikoptereiden sijoituspaikoista kevään ja kesän aikana. Esimerkiksi Pohjois-Savossa asiasta keskusteltiin viimeksi eilen. Jo toukokuussa varmistui, että pelastuskopteri Ilmari pysyy KYSin erityisvastuualueella.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus päätti kesän kynnyksellä, että kuntayhtymä perustaa neljän muun sairaanhoitopiirin kanssa HEMS hallinnointi Oy:n. Kumppanit ovat Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit. Tavoitteena on kuusi toimivaa lääkärihelikopteria koko maassa.

Viiden kopterin asemapaikat ovat olleet Joroisissa (Ilmari), Helsingissä (Mediheli 1), Turussa (Mediheli 2), Oulussa (Sepe), Vaasassa (Pete) ja Sodankylässä (Aslak). Vaasan kopterin toiminta on ollut suurimmissa taloudellisissa ongelmissa.

Jo keväällä nousi esille mahdollisuus, että Ilmarin asemapaikaksi tulee Joroisten sijasta Kuopio. Muutosta perustellaan muun muassa sillä, että sairaankuljetus tulee sairaanhoitopiirien vastuulle. Keski-Savoa tukikohtamuutos saattaa surettaa, mutta kaikki toiminnalliset syyt puhuvat vahvasti Kuopion puolesta.

Kun pääosa potilaista tulee Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä ja kun valtaosa heistä saa ensiavun nimenomaan KYSissä, on järkevintä ja myös taloudellisinta sijoittaa Ilmari potilasvirtojen keskelle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.