Ilme muuttuu

Kiistely Kuopion alatorin kiveyksestä päättyi tasaisen kiven voittoon. Ratkaisu syntyi kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa viime keskiviikkona. Päätös merkitsee sitä, että torin eteläosa kivetään kokonaisuudessaan tasaisella ristipäähakatulla graniittinupukivellä.

Ratkaisu oli lievä yllätys, sillä kulttuuriarvoja vaalivan nupukivetyksen uskottiin olevan vahvoilla. Tämä materiaali on käytössä käytäviä lukuunottamatta torin pohjoisosassa. Tasaista kiveystä perusteltiin muun muassa sillä, että liikuntarajoitteiset ja vanhukset voivat liikkua esteittä torilla.

Kaupunkilaiset ovat keskustelleet vilkkaasti kiveyksestä. Ihmisten mielipiteitä testattiin rakentamalla Väinölänniemelle "testirata", eli koeladonta. Ihmiset ovat myös tutustuneet vaihtoehtoihin kiitettävästi.

On luonnollista, että kaikki ihmiset eivät ole tyytyväisiä nyt tehtyyn ratkaisuun. Päätös on kuitenkin tehty ja jokaisen on sen kanssa elettävä. Tulevaisuus näyttää, onko ratkaisu toimiva. Jos se ei sitä ole, uuden ilmeen luominen on myöhemmin mahdollista.

Tärkeintä olisi viedä alatoriremontti onnellisesti loppuun mahdollisimman nopeasti. Kuopio voi olla ylpeä maankuulusta kauppatoristaan myös tulevaisuudessa. Torista ja sen alle rakennettavista palveluista tulee toimiva kokonaisuus, jota kelpaa esitellä myös vieraille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.