Ilosanomaa Kaavilta

Uutiset Kaavin kunnalliselämästä ovat olleet voittopuolisesti aika karuja viime vuosina. Juankosken kaupungin kanssa solmittu kuntaparisopimus on herättänyt kunnallispoliitikoissa ja tavallisissa kuntalaisissa voimakkaita tunteita sekä ennen että jälkeen.

Kiistojen keskipisteenä olleessa yläkoulukysymyksessä päästiin jonkinasteiseen linnarauhaan vasta viime kesänä. Neljä seuraavaa vuotta kaavilaiset käyvät yläkoulunsa Juankoskella, elleivät he halua vapaaehtoisesti jonnekin muualle. Yläkoulun lisäksi kunnallispolitiikkaa ovat hiertäneet monet muutkin asiat. Esimerkiksi useat kirkonkylän rakennushankkeet ovat jäissä valitusten vuoksi.

Oudolta tuntuu, että näitten jatkuvien kahinoitten keskellä on ehditty tekemään myös todellista työtä kunnan kehittämiseksi. Kaavi on ollut perinteisesti Pohjois-Savon teollistuneimpia kuntia. Noin kolme sataa työpaikkaa ovat nyt kasvamassa nopeassa tahdissa jopa kolmanneksella eli sadalla, jos ja kun vireillä olevat hankkeet toteutuvat.

Tulen hävittämä muoviteollisuus on noussut uudelleen tuhkasta. Metalliteollisuuteen haetaan tai koulutetaan kymmeniä uusia hitsareita. Kiviteollisuus jatkaa kasvuaan. Erityisen merkittävä on Luikonlahden hiljentyneen kaivosalueen henkiinherääminen, kun vanha rikastamo kunnostetaan palvelemaan lähialueilla avautuvia uusia kaivoksia.

Iloisia uutisia, ja voi vain kysyä, olisivatko uutiset vielä parempia, jos kunnallispolitiikka olisi ollut hieman rauhallisempaa.

Kaavin uudet työpaikat hyödyttävät koko Koillis-Savoa, erityisesti lähinaapureita Juankoskea ja Tuusniemeä. Vetoapua alue tarvitsee kipeästi, kun ratkaisu Stromsdalin kartonkitehtaan tulevaisuudesta siirtyy ja siirtyy. Kauppojen piti syntyä viimeistään elokuussa, mutta nyt ollaan jo hyvää vauhtia syksyssä. Ilman pikaisia päätöksiä on tunnustettava se tosiasia, että aika entinen ei enää palaa Juankoskelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.