Iltatöitä tiedossa

Eduskunta aloittaa tiistaina työnsä kansanedustajien pitkän kesäloman jälkeen. Vastapainoksi joululoma jää tällä kertaa tavallista lyhyemmäksi. Istunnot alkavat joulutauon jälkeen jo 11. tammikuuta, kun kansanedustajat normaalisti pitävät vapaata koko tammikuun.

Syynä joululoman typistymiseen on luonnollisesti, että vuonna 2007 valittu nykyinen eduskunta vetää viimeisiään. Maaliskuun puolivälissä nykyinen eduskunta lopettaa työnsä. Uusi eduskunta valitaan huhtikuussa.

Töitä nykyisellä eduskunnalla on vielä yllin kyllin, mikä tietää runsaasti iltatöitä. Työläin lakipaketti on perustuslain uudistaminen, mihin liittyy kosolti poliittisia jännitteitä. Nykyisen eduskunnan on hyväksyttävä lakiesitys yksinkertaisella enemmistöllä, mutta uudessa eduskunnassa sen taakse on löydyttävä kahden kolmasosan enemmistö. Se ei ole lainkaan varmaa.

Myös hallitus vaihtuu vaalien jälkeen. Nykyinen hallitus urakoi viimeiset kuukautensa ja lapioi eduskuntaan tavallista enemmän lakiesityksiä.

Vaalien läheisyys heijastuu todennäköisesti eduskunnan työhön. Puolueet haluavat profiloitua, samoin ne kansanedustajat, jotka mielivät myös uuteen eduskuntaan. Puheita ja poliittisia riitojakin on odotettavissa. Oppositio turvautuu varmasti välikysymyksiin, joilla ohjataan keskustelua sen haluamiin aiheisiin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.