Iskelmän mahti kestää

Seinäjoella vietetyt Tangomarkkinat saavat jo tiistaina jatkokseen Kiuruveden Iskelmäviikon. Vaikka puitteet ovat Savossa pienemmät, esiintyy Kiuruvedelläkin monta tangokuninkaallista. Kunnianhimoinen ohjelma tuo estradille suomalaisen iskelmän suuret tähdet, joista osa on tulkinnut yleisön tuntoja lavoilla ja levyillä jo vuosikymmeniä.

Hämmentävän suuri osa pitkän uran saavuttaneista kevyen musiikin ammattilaisista työskentelee nimenomaan tanssittavan iskelmämusiikin parissa. Heidän ohjelmistonsa runkona on pysyvyys, eikä Suomen esitetyimpien kappaleiden listan kärki hevin muutu. Paratiisi, Jätkän humppa, Ikkunaprinsessa ja Satumaa keinuttavat sukupolvea toisensa perään.

Tänä vuonna vietetään kolmen iskelmän suurmiehen, Olavi Virran, Toivo Kärjen ja Tapio Rautavaaran syntymän 100-vuotisjuhlaa. Kun heidän kappaleensa kajahtavat kesäillassa, moni sydän sykähtää. Iskelmät kantavat muistoja ja muuttavat riimeiksi sen, mihin omat sanat eivät riitä.

Siitä huolimatta, että oppineet musiikkipiirit halveksuivat aiemmin avoimesti kevyttä viihteellisyyttä, iskelmän voima ei näytä kuihtumisen merkkejä. Onneksi nykyisin ymmärretään kaikenlaisen musiikin hyvää tekevä vaikutus. Parempi iskelmämusiikkia kuin ei lainkaan musiikkia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.