Iso luuta lakaisee

Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa pyyhkii iso luuta. Potkut saaneen Mikko Pukkisen tilalle uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Jyri Häkämies ja vuodenvaihteessa hallituksen puheenjohtajana aloittava Ilpo Kokkila myllertävät nyt järjestön organisaatiota.

Perjantaina kerrottiin, että varatoimitusjohtaja Jukka Ahtela siirretään sivuraiteelle eli määräaikaisiin erityistehtäviin. Samalla tavalla kävi myös johtaja Timo Kekkoselle.

Ahtela oli keskeisesti Pukkisen kanssa neuvottelemassa raamisopimusta, jota EK:n patruunat nyt voimakkaasti arvostelevat. Ahtela neuvotteli myös koulutusvapaasopimuksesta. Neuvottelutulos kaatui EK:n hallituksessa.

EK:n uudeksi työmarkkinajohtajaksi nimitettiin johtaja Lasse Laatunen, joka on työskennellyt järjestön ja sen edeltäjien palveluksessa yli 35 vuotta. Kovin pitkäaikainen Laatusen pesti ei ole, sillä hän on jo 62-vuotias.

Häkämiehen kädenjälki näkyy 33-vuotiaan Kai Mykkäsen nimittämisessä EK:n johtajistoon. Mykkänen nimittäin oli Häkämiehen erityisavustaja elinkeinoministeriössä, tosin vain vajaan vuoden ennen jäämistään vanhempainvapaalle.

Ministereiden erityisavustajien siirtyminen lobbareiksi yleistyy. Mykkänen on jo kolmas siirtyjä tällä vaalikaudella. Karenssiaikojen pohtiminen on paikallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.