Itsepoiminta kannattaa

Mansikat kypsyivät myyntikuntoon jo ennen juhannusta. Varsinainen sesonki alkaa tässä viikonvaihteessa, jolloin monet ihmiset hankkivat punaiset herkut pakastimeensa pitkän talven varalle.

Mansikan hinta oli huipussaan ennen juhannusta. Pikku rasiallinen maksoi silloin noin neljä euroa. Nyt litrahinta torikaupassa on pudonnut kolmen euron pintaan, jopa vähän sen allekin (SS 1.7.). Hintojen odotetaan laskevan vielä jonkin verran, joten kuluttajan ei välttämättä vielä kannata tehdä ostopäätöstä.

Pakastemansikoiden ostamisen ajoitus on herkkä laji. Mistä tietää, milloin hinta-laatusuhde on paras? Viime päivien helteet ovat kypsyttäneet marjat herkullisen näköisiksi. Marjanmyyjän kannalta tilanne on kiperä: ylikypsästä tavarasta tulee herkästi kielteistä palautetta.

Jos mansikanmetsästäjä haluaa pelata varman päälle, viisainta on suunnata pelloille, joilla on itsepoimintamahdollisuus. Silloin yhdistyvät kaksi tärkeää asiaa: hinta ja laatu. Pelloilta saa ensiluokkaista marjaa torimyyntiin nähden huippuhalvalla. Litrahinta itsepoimittuna on nyt selvästi alle kahden euron.

Suomalaiset valittavat elintarvikkeiden korkeita hintoja. Mansikoiden lisäksi mustikoiden ja puolukoiden satonäkymät ovat hyvät. Tarjolla on valtavasti metsien herkkuja ilmaiseksi. Miksi ne eivät kelpaa?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.