Järki päässä syödessä

Suomen urheileva nuoriso nauttii nykyään ateriansa usein lakki päässä, mutta lakkiakin tärkeämpi olisi, että kaikki suomalaiset istuisivat ruokapöytään järki päässä.

Jos minkä niin terveellisen ruoan nimissä ihmisiä on höynäytetty viime vuosina milloin mihinkin suuntaan. Ruokatehdas toisensa perään on tuonut markkinoille näyttävästi erilaisia ”funktionaalisia elintarvikkeita”, joitten avulla ihmiset voivat parantua kaikista taudeista ja elää miellyttävästi pitkän elämän, syömisestä tinkimättä.

Ihmisen sisälle on kätketty kaipuu ikuiseen elämään, mikä on tietenkin erittäin otollinen lähtökohta kaikenlaisille terveyskauppiaille. Kun tieteestä saadaan harvoin apua kaupantekoon, turvaudutaan yksittäisiin esimerkkeihin. Julkkikset ja tavikset todistavat vuorollaan, miten he ovat kokeneet ihmeparantumisen jonkin tietyn valmisteen avulla.

EU on huomannut ongelman, ja kuluneella viikolla puututtiin Suomessakin noin 1700 ravintovalmisteen markkinointiin. Kielto tuskin puhdistaa kokonaan markkinoita, mutta ainakin räikeimpiin tapauksiin voivat viranomaiset puuttua nyt entistä tehokkaammin.

Elintarvikkeitten terveysvaikutuksista puhuttaessa on pahin pulma, että asiantuntijat ovat eri mieltä. Viisainta on siis syödä monipuolisesti ja varoa etenkin ylensyöntiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.