Johtaja saattaa vaihtua

Kristillisdemokraattien neljä vuotta kestänyt hallitustaival päättyy, kunhan Juha Sipilän (kesk.) uusi hallitus saadaan neuvoteltua. Samalla päättyy kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen pesti sisäministerinä.

Kristillisdemokraatit pääsevät pesemään vaalipyykkiään jo elokuussa, jolloin järjestetään seuraavan sääntömääräinen puoluekokous Savonlinnassa. Puoluekokouksessa analysoidaan vaalitappion syitä ja linjataan oppositiopolitiikkaa.

Mielenkiintoisen asia puoluekokouksen asialistalla on kuitenkin puheenjohtajan valinta. Vielä ei tiedetä, aikooko Räsänen asettua ehdolle. Hän on luvannut kertoa ratkaisustaan kesäkuun alussa.

Jos Räsänen ei asetu ehdolle, on uudeksi puheenjohtajaksi vain yksi suosikki. Hän on lapinlahtelainen kansanedustaja Sari Essayah. Suosittu poliitikko sai naisehdokkaista neljänneksi eniten ääniä koko maassa.

Kesällä 2014 kristillisdemokraattien puoluehallitus jo kertaalleen päätti ylimääräisen puoluekokouksen järjestämisestä. Tarkoituksena oli, että kokouksessa olisi ainakin yritetty syrjäyttää Räsänen. Kokous kuitenkin peruttiin tiukassa äänestyksessä, kun selvisi, että Essayah ei aiokaan vielä ryhtyä puheenjohtajaehdokkaaksi.

Essayahin aika on ensi kesänä, ryhtyipä Räsänen ehdokkaaksi tai ei.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Savolainen hulluus luo elämää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.