Johtaja saattaa vaihtua

Kristillisdemokraattien neljä vuotta kestänyt hallitustaival päättyy, kunhan Juha Sipilän (kesk.) uusi hallitus saadaan neuvoteltua. Samalla päättyy kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen pesti sisäministerinä.

Kristillisdemokraatit pääsevät pesemään vaalipyykkiään jo elokuussa, jolloin järjestetään seuraavan sääntömääräinen puoluekokous Savonlinnassa. Puoluekokouksessa analysoidaan vaalitappion syitä ja linjataan oppositiopolitiikkaa.

Mielenkiintoisen asia puoluekokouksen asialistalla on kuitenkin puheenjohtajan valinta. Vielä ei tiedetä, aikooko Räsänen asettua ehdolle. Hän on luvannut kertoa ratkaisustaan kesäkuun alussa.

Jos Räsänen ei asetu ehdolle, on uudeksi puheenjohtajaksi vain yksi suosikki. Hän on lapinlahtelainen kansanedustaja Sari Essayah. Suosittu poliitikko sai naisehdokkaista neljänneksi eniten ääniä koko maassa.

Kesällä 2014 kristillisdemokraattien puoluehallitus jo kertaalleen päätti ylimääräisen puoluekokouksen järjestämisestä. Tarkoituksena oli, että kokouksessa olisi ainakin yritetty syrjäyttää Räsänen. Kokous kuitenkin peruttiin tiukassa äänestyksessä, kun selvisi, että Essayah ei aiokaan vielä ryhtyä puheenjohtajaehdokkaaksi.

Essayahin aika on ensi kesänä, ryhtyipä Räsänen ehdokkaaksi tai ei.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.