Johtajat näyttävät esimerkkiä

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on jäänyt sairauslomalle. Eduskunnan keskuskanslian mukaan ilmoitus sairauslomasta tuli jo maanantaina. Sairausloman loppumisesta ei ole tietoa.

Me emme tiedä, mikä Kankaanniemen sairausloman syy on. Siksi asiaa voi kommentoida vain yleisellä tasolla.

Tapaus noudattaa kaavaa, joka on perin tuttu monesta aikaisemmasta tapauksesta. Kun johtavassa asemassa olevat henkilöt joutuvat julkisen paineen kohteeksi, he melko usein jäävät sairauslomalle.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ylilääkäri Jan Schugk kommentoi samanlaisia tapauksia muutama vuosi sitten. Schugk pohdiskeli, mikä voisi olla sairaus, joka iskee äkillisesti, kun ihminen joutuu tukalaan tilanteeseen.

Yksi mahdollisuus on, että diagnoosi on akuutti stressireaktio. Se on vakava tila. Schugk arvioi marraskuussa 2011 Lääkärilehdessä, että siitä ei aina ole kyse, kun johtajille hankalassa tilanteessa määrätään sairauslomaa. Masennuskaan ei ala äkillisesti. Schugkin mukaan syyllisyyden ja häpeän tunteminen on ymmärrettävää, mutta hankalien tilanteiden kohtaaminen on usein parempaa hoitoa kuin pakeneminen.

Se on selvää, että johtajat tai johtavassa asemassa olevat ihmiset aina näyttävät esimerkkiä, myös omilla sairauslomillaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.