Johtajat näyttävät esimerkkiä

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on jäänyt sairauslomalle. Eduskunnan keskuskanslian mukaan ilmoitus sairauslomasta tuli jo maanantaina. Sairausloman loppumisesta ei ole tietoa.

Me emme tiedä, mikä Kankaanniemen sairausloman syy on. Siksi asiaa voi kommentoida vain yleisellä tasolla.

Tapaus noudattaa kaavaa, joka on perin tuttu monesta aikaisemmasta tapauksesta. Kun johtavassa asemassa olevat henkilöt joutuvat julkisen paineen kohteeksi, he melko usein jäävät sairauslomalle.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ylilääkäri Jan Schugk kommentoi samanlaisia tapauksia muutama vuosi sitten. Schugk pohdiskeli, mikä voisi olla sairaus, joka iskee äkillisesti, kun ihminen joutuu tukalaan tilanteeseen.

Yksi mahdollisuus on, että diagnoosi on akuutti stressireaktio. Se on vakava tila. Schugk arvioi marraskuussa 2011 Lääkärilehdessä, että siitä ei aina ole kyse, kun johtajille hankalassa tilanteessa määrätään sairauslomaa. Masennuskaan ei ala äkillisesti. Schugkin mukaan syyllisyyden ja häpeän tunteminen on ymmärrettävää, mutta hankalien tilanteiden kohtaaminen on usein parempaa hoitoa kuin pakeneminen.

Se on selvää, että johtajat tai johtavassa asemassa olevat ihmiset aina näyttävät esimerkkiä, myös omilla sairauslomillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Slovenia on pieni suuri maa

Unelma Kuopion Rivierasta etenee Itkonniemellä

Iskut kiirehtivät irtautumista fossiilisista polttoaineista

Uskon ja tieteiden maailmat

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Martat ovat sivistäneet jo 120 vuotta

Sitran hallintoneuvosto visaisen valinnan edessä

Tietokoneen naispioneerit

Internetin flunssa

Työllisyystoimet mittaavat hallituksen onnistumista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.