Johtajat näyttävät esimerkkiä

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on jäänyt sairauslomalle. Eduskunnan keskuskanslian mukaan ilmoitus sairauslomasta tuli jo maanantaina. Sairausloman loppumisesta ei ole tietoa.

Me emme tiedä, mikä Kankaanniemen sairausloman syy on. Siksi asiaa voi kommentoida vain yleisellä tasolla.

Tapaus noudattaa kaavaa, joka on perin tuttu monesta aikaisemmasta tapauksesta. Kun johtavassa asemassa olevat henkilöt joutuvat julkisen paineen kohteeksi, he melko usein jäävät sairauslomalle.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ylilääkäri Jan Schugk kommentoi samanlaisia tapauksia muutama vuosi sitten. Schugk pohdiskeli, mikä voisi olla sairaus, joka iskee äkillisesti, kun ihminen joutuu tukalaan tilanteeseen.

Yksi mahdollisuus on, että diagnoosi on akuutti stressireaktio. Se on vakava tila. Schugk arvioi marraskuussa 2011 Lääkärilehdessä, että siitä ei aina ole kyse, kun johtajille hankalassa tilanteessa määrätään sairauslomaa. Masennuskaan ei ala äkillisesti. Schugkin mukaan syyllisyyden ja häpeän tunteminen on ymmärrettävää, mutta hankalien tilanteiden kohtaaminen on usein parempaa hoitoa kuin pakeneminen.

Se on selvää, että johtajat tai johtavassa asemassa olevat ihmiset aina näyttävät esimerkkiä, myös omilla sairauslomillaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Epäselvyyttä saamelaisten oikeuksista

Valkoista savua odotellessa

Taksiala hakeutuu uuteen tasapainoon

Salakalastukselle tulee lopultakin kunnon pelote

Naisten asialla

Pieni, outo ja vaikea - mutta rakas

Trump heitti taas bensaa Lähi-idän kytevään paloon

Maatalouden hätä ei ole vielä täysin valjennut poliitikoille

Luotettavien onnellisten maa

Sankarin viitta sylissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.