Jokin selitys on saatava

Kaikki Airbus A320 -lentokoneessa olleet kuolivat, kun Barcelonasta Düsseldorfiin matkalla ollut kone putosi Ranskan lumisille Alpeille tiistaina puoliltapäivin. Koneessa oli 144 matkustajaa ja kuusi lentoyhtiön palveluksessa ollutta ihmistä.

Koneen omisti Lufthansan halpalentoyhtiö Germanwings, jonka Airbus-laivaston lentokoneiden keski-ikä on noin yhdeksän vuotta. Onnettomuuskone oli 24-vuotias.

Onnettomuuspaikalla lento-olosuhteet olivat ilmeisesti normaalit. Pilvet eivät olleet matalalla, eikä alueella kaikesta päätellen ollut turbulenssia.

Tuliko koneeseen tekninen vika tai rakenteellinen vika? Oliko onnettomuudessa kyse terroriteosta? Miksi kone lensi poikkeuksellisen matalalla ja lisäksi tavanomaisesta poikkeavaa reittiä?

Hätäviesti tuli, kun kone oli 5000 jalan korkeudessa ja epänormaalissa tilanteessa.

Jos tuli vika, vian selvittämisellä on erityistä merkitystä, sillä vastaava vika voi olla jossakin muussakin Airbus A320:ssa. Esimerkiksi Finnairin väreissä lentää kymmenen samanlaista konetta.

Lisäksi selvityksen kohteeksi on otettava halpalentoyhtiön turvallisuuskäytännöt. Jos halvalla lentämisestä tulee turvatonta, moni asiakas on todennäköisesti valmis maksamaan enemmän suuremmasta varmuudesta päästä perille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.