Jospa outo prosessi tuottaa hyvän tuloksen

Kuopion kaupunki tiedotti maanantaina kaupunginjohtajan rekrytointiprosessista tiedotteella. Se kertoi, että virkaan haki 32 ihmistä, joista yhdeksän ei täyttänyt viran kelpoisuusehtoa koulutuksesta ja hyvästä käytännön kunnallishallinnon tuntemuksesta. Se myös kertoi, että kaupunginhallitus oli nimennyt ohjausryhmän valmistelemaan kaupunginjohtajan viran täyttöä ja että kaupunginhallitus oli päättänyt asiantuntijakonsultin käytöstä. Kaikki tarpeellista tietoa.

Ensimmäinen kompastuskivi tiedotteessa tulee, kun se kertoo, että ”kaupunginhallitus on ohjausryhmän nimettyään delegoinut asian valmistelun ohjausryhmälle, joka siten voi myös päättää haastatteluun kutsuttavat henkilöt”. Ehkä ohjausryhmä todella saattoi päättää, mutta toimintatapa poikkesi normaalista käytännöstä. Lisäksi oli moitittavaa, että haastalteltavien nimet ja haastattelujen ajankohdat salattiin. Mitään ymmärrettävää syytä salaamiseen ei ole esitetty. Kaupunki onkin selityksen velkaa.

Toinen kompastuskivi on lauseessa, jossa kerrotaan, miten ”haastattelujen jälkeen päädyttiin käyttämään vielä asiantuntijoiden tekemää soveltuvuusarviointia kolmelle hakijalle, jotka ovat Jarmo Matilainen, Jarmo Pirhonen ja Janna Puumalainen”. Tiedote kertoo siten vain mutkan kautta, että kaupunginjohtajaa ei välttämättä valita kolmikosta. On yhä mahdollista, että valinta kohdistuu johonkin muuhun haastateltuun tai jopa konsultin löytöön, joka on antanut suostumuksen tehtävään.

Julkisuuden suhteen ylimieliseltä vaikuttava prosessi voi kaikesta huolimatta johtaa hyvään lopputulokseen. Se on kaikkien kuopiolaisten ja koko maakunnan toive ja etu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Suomalaisella matkailulla on näytön paikka

Neljä metriä on liian vähän, kun viuhtojia on paljon

Haaviston poliittista luottamusta koetellaan

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.