Joukkueita pitäisi lisätä

Jalkapallon ylin kotimainen sarja eli Veikkausliiga aloittaa sunnuntaina kolmella ottelulla. Olosuhteet eivät ole kesäiset missään päin Suomea, mutta vähälumisen talven ansiosta ensimmäiset ottelut voidaan pelata. Aina ei ole ollut yhtä hyvä tilanne. Huhtikuun alussa Suomessa saattaa olla kovin talviset olosuhteet.

Tästä huolimatta on niitä, jotka haluavat pidentää kautta niin alku- kuin loppupäästäkin. Jos pelit aloitettaisiin maaliskuussa ja kausi jatkuisi marraskuulle saakka, otteluita pitäisi viedä halleihin. Ketähän se palvelisi? Ei ainakaan katsojia.

Kuopion Palloseura valmistautuu omaan kauteensa viime vuotta pienemmällä pelaajabudjetilla. Realismia on, ettei KuPSilta odota liikaa. Ennakkoarvioissa joukkueen on ennustettu sijoittuvan 12 joukkueen sarjassa puolivälin alapuolella.

Savon Sanomien kyselyssä (4.4.) enemmistö liigaseurojen valmentajista olisi valmis kasvattamaan Veikkausliigassa pelaavien joukkueiden määrää kuuteentoista. Sarja pelattaisiin silloin kaksinkertaisena eli esimerkiksi KuPS kohtaisi kaikki muut joukkueet sekä kotona että vieraissa. Nykyinen sarja pelataan kolminkertaisena.

Kaksinkertainen sarja olisikin nykyistä oikeudenmukaisempi. Sekin on selvää, että Veikkausliigaan löytyisi 16 mitat täyttävää joukkuetta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Aikuisen Isis-väen paluuta ei pidä edistää

Mayn ero ei riitä avaamaan brexit-umpisolmua

Hoblaa, huudahti Antti Rinne

Huawei-boikotti haastaa esineiden internetiä

Pohjanmaan ihmetauti

KYSin hieno tarina ansaitsee lujaa tukea jatkossa

Kirkon kohtalon kysymykset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.