Joukossa henki vahvistuu

Ihmisen elämässä pitää olla yksinäisiä, hiljaisia hetkiä, jotta hän voi kaikessa rauhassa pohdiskella kokemaansa ja muodostaa siltä pohjalta oman mielipiteensä. Yhtä lailla on kuitenkin hyvä hakeutua myös toisten joukkoon etsimään uutta tietoa ja uusia vaikutteita ja kuuntelemaan, mitä toisilla on mielessään.

Suomalaisten osallistuminen yleisiin rientoihin on huipussaan kesäaikaan. Kuitenkin myös meneillään olevat vuoden pimeimmät päivät ja illat ovat täynnä henkisen virkistäytymisen ja aivohuuhtelun mahdollisuuksia.

Esimerkiksi tässä viikonvaihteessa on Kuopion kirjallisuustapahtuma Kirjakantti melkoinen runsaudensarvi kirjallisuuden ja siihen liittyvien taidemuotojen harrastajille. Kirjakantissa palataan nyt ”sanojen juurille”, ja Savossa jos missä noille juurille sopii palata – nykysuomi kun perustuu paljolti juuri Suomen itämurteille.

Humanismilla on Kuopiossa ja koko Savossakin vahvat perinteet. Kirjakantin tapaiset tapahtumat vahvistavat ja uudistavat näitä. Yhtä lailla kun teknisen tietämyksen keskittymät ”piilaaksot” synnyttävät uusia keksintöjä tai niiden sovellutuksia, myös erilaiset henkisten alojen tapaamiset luovat uutta henkeä ja näkemystä. Paljolti juuri Kirjakantin ansiosta savolaista kirjallisuutta julkaistaan nyt enemmän kuin aikoihin.

Kirjat luetaan yleensä yksin. Mutta jos haluaa keskustella kirjoista, on parasta mennä joukon jatkoksi. Kirjakantissa siihen on nyt runsaasti tilaisuuksia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.