Joulu ja olut varmoja matkailuvaltteja

Kuopion tori ei jatkossa ainakaan joulun alla muistuta venäläistä lentokenttää. Jos jo pitkällä olevat suunnitelmat toteutuvat, Kuopiossa järjestetään vuodesta 2020 alkaen peräti kolme viikkoa kestävä kansainvälinen joulutori. Järjestäjien mukaan vastaavanlaista joulutoria ei Suomessa ole missään muualla.

Hankkeen takana ovat Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy (TMK), Kuopion kaupunki ja Kuopion kaupunkikeskuksen kehittämisyhdistys.

Idea on hyvä. Suomen ulkopuolella joulukuussa matkustaneet ovat voineet tutustua vastaavanlaisiin joulutoreihin Euroopan suurkaupungeissa. Joulun tunnelmaa voi virittää monella tavalla. Vilkas ja kansainvälinen tori on yksi tapa. Aivan varmasti se elävöittää toteutuessaan Kuopion keskustaa joulukuussa ja houkuttelee Kuopioon runsaasti väkeä myös kaupungin ulkopuolelta.

Pohjois-Savoon on suunnitteilla toinenkin matkailuvaltti, jolla on eurooppalaisia esikuvia. Iisalmelainen panimoyhtiö Olvi nimittäin aikoo rakentaa kansainväliset mitat täyttävän vierailu- ja elämyskeskuksen Luuniemelle.

Monet suomalaiset ovat tutustuneet oluen historiaan ja valmistukseen vaikkapa Guinnesin tehtailla Dublinissa Irlannissa. Samanlaisia vierailukeskuksia on muidenkin suurten eurooppalaisten panimoiden yhteydessä. Iisalmeenkin sellainen sopii mainiosti.

Kun Pohjois-Savon matkailua ja täällä asuvien viihtyvyyttä kehitetään, on unohdettava ujostelu ja ajateltava rohkeasti. Niin on nyt tehty niin Kuopiossa kuin Iisalmessakin. Toivottavasti sama rohkeus siivittää muitakin savolaisia hankkeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Slovenia on pieni suuri maa

Unelma Kuopion Rivierasta etenee Itkonniemellä

Iskut kiirehtivät irtautumista fossiilisista polttoaineista

Uskon ja tieteiden maailmat

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Martat ovat sivistäneet jo 120 vuotta

Sitran hallintoneuvosto visaisen valinnan edessä

Tietokoneen naispioneerit

Internetin flunssa

Työllisyystoimet mittaavat hallituksen onnistumista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.