Juha Sipilälle ei näy haastajaa horisontissa

Keskustan puolueväki on kuluvana viikonloppuna kokoontunut hiomaan taktiikoita presidentti- ja maakuntaristeilyllä Suomenlahdella. Itsetutkiskeluun on kannatuslukujen perusteella tarvetta. Johdonmukainen laskusuunta on tiputtanut keskustan neljännelle sijalle noin 16 prosentin osuudella Ylen lokakuun mittauksessa.

Pudotusta vuoden 2015 eduskuntavaaleista on kuutisen prosenttiyksikköä. Tästä huolimatta pääministeri Juha Sipilän asema puheenjohtajana on vakaa. Sipilä ilmaisi Ylen Ykkösaamussa (7.10.) olevansa käytettävissä tulevan puoluekokouksen jälkeenkin. Varteenotettavia haastajia ole näköpiirissä. Lännen Median kyselyssä (7.10.) 48 prosenttia keskustalaisista pitää Sipilää yhä parhaana puolueen johtoon. Seuraavaksi suosituimman nimen Antti Kaikkosen kannatus on 15 prosenttia.

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa toteaa pääkirjoituksessaan (13.10.) lisää syitä, miksi ei kannata vaihtaa vain vaihtamisen ilosta. Sekä keskustan Mari Kiviniemen että kokoomuksen Alexander Stubbin tulo pääministeriksi kesken hallituskauden johti puolueet vaalitappioihin.

Keskustan konkaripoliitikot puhuvat ruostuneen järjestökoneen rasvaamisen tarpeesta (SS 13.10.). Kansanedustaja Seppo Kääriäinen muistuttaa, että kaikki puolueet painivat saman ongelman kanssa. Kentän takaisin valtaamisessa ei riitäkään pelkkä jalkatyö, vaan sisältö ratkaisee. Kokoomus on kerännyt hallitusvastuusta ja vähittäisestä talouden kasvusta hyödyt ja keskustalle ovat jääneet haitat. Keskustan on vähintään terävöitettävä sanomaa, että muun muassa sote- ja maakuntauudistus ajavat myös sen kannattajakunnan asiaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.