Juha Sipilälle ei näy haastajaa horisontissa

Keskustan puolueväki on kuluvana viikonloppuna kokoontunut hiomaan taktiikoita presidentti- ja maakuntaristeilyllä Suomenlahdella. Itsetutkiskeluun on kannatuslukujen perusteella tarvetta. Johdonmukainen laskusuunta on tiputtanut keskustan neljännelle sijalle noin 16 prosentin osuudella Ylen lokakuun mittauksessa.

Pudotusta vuoden 2015 eduskuntavaaleista on kuutisen prosenttiyksikköä. Tästä huolimatta pääministeri Juha Sipilän asema puheenjohtajana on vakaa. Sipilä ilmaisi Ylen Ykkösaamussa (7.10.) olevansa käytettävissä tulevan puoluekokouksen jälkeenkin. Varteenotettavia haastajia ole näköpiirissä. Lännen Median kyselyssä (7.10.) 48 prosenttia keskustalaisista pitää Sipilää yhä parhaana puolueen johtoon. Seuraavaksi suosituimman nimen Antti Kaikkosen kannatus on 15 prosenttia.

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa toteaa pääkirjoituksessaan (13.10.) lisää syitä, miksi ei kannata vaihtaa vain vaihtamisen ilosta. Sekä keskustan Mari Kiviniemen että kokoomuksen Alexander Stubbin tulo pääministeriksi kesken hallituskauden johti puolueet vaalitappioihin.

Keskustan konkaripoliitikot puhuvat ruostuneen järjestökoneen rasvaamisen tarpeesta (SS 13.10.). Kansanedustaja Seppo Kääriäinen muistuttaa, että kaikki puolueet painivat saman ongelman kanssa. Kentän takaisin valtaamisessa ei riitäkään pelkkä jalkatyö, vaan sisältö ratkaisee. Kokoomus on kerännyt hallitusvastuusta ja vähittäisestä talouden kasvusta hyödyt ja keskustalle ovat jääneet haitat. Keskustan on vähintään terävöitettävä sanomaa, että muun muassa sote- ja maakuntauudistus ajavat myös sen kannattajakunnan asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.