Julkisuuspeli jätti veronkierronkin varjoonsa

Tiistaina eduskunnassa kansanedustaja Timo Harakka (sd.) lämmitti vanhasta ja jo julkisuudessa esillä olleesta asiasta niin kuuman perunan, että ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) hermostui eduskunnassa ja syytti Harakkaa valehtelusta.

Vielä viime marraskuussa Harakka korosti blogissaan, että ”ministeri Toivakka ei ole rikkonut lakia, eikä välttänyt Suomen veroja. Belgialainen holding-yhtiö ei liene koskaan toiminut tarkoitetussa tehtävässään”. Tiistaina Harakka silti härnäsi sanoen ministeri Toivakan todistaneen korkovähennyslain porsaanreiän olemassaolon ”perustamalla kiinteistösijoitusyhtiön Belgiaan”.

Toivakka hyökkäsi Harakan ansaan selittämällä olleensa sivussa yhtiön perustamisesta ja kertomalla järjestelyn johtuneen kaupasta, joka ei edes toteutunut. Harakka tiesi, että tuollaisista järjestelyistä vastaa aina yrityksen hallitus. Toivakka pyysi lopulta anteeksi, että on johtanut puheillaan harhaan.

On kannatettavaa, että ministereiden ja muiden poliitikkojen tekemisiä ja sidonnaisuuksia tuodaan kriittisesti julki. Silloin on kuitenkin erityisen tärkeää huolehtia, että asioista syntyy totuudenmukainen kuva ja että asiat pysyvät keskiössä henkilöiden sijaan. Nyt ei tainnut niin käydä.

SDP otti Toivakan kompuroinnista kaiken irti käsitellen sitä eduskuntaryhmän kokouksessa. Äänekäs touhuilu siirsi sopivasti huomiota pois SDP:lle kiusallisesta seikasta, että viime hallituksessa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) ajoi aktiivisen katumisen lakia. Sitä, jonka perussuomalaiset tyrmäsivät rötösherrojen paapomisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varovaisuus paikallaan Suomen avautuessa

Toivomuksia perhejuhlien järjestäjille

Hidastamisen hyvät puolet saisivat jäädä

Itärata uhkaa jäädä hankekisan takamatkalle

Puijolla merkkejä liike-elämästä

Kolme ohjetta alkuihin ja loppuihin – Laske arvet ja ystävät, mutta älä hätäänny

Epätoivoinen Trump yhä arvaamattomampi

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Matkailun alasajo olisi hätävarjelun liioittelua

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.