Jungnerin lipsahdus

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner on sosiaalisen median suurkuluttaja. Facebookissa hän kertoo omistavansa 1 200 ystävää. Sellaista ystävämäärää lienee jo vaikea hallita.

Viime viikolla Jungner hyödynsi sosiaalista mediaa uudella tavalla. Hän käytti YouTube-videopalvelua hyvin yksityiseen tarkoitukseen eli kertoakseen rakkaudestaan puolisolleen Maria Jungnerille. Hän liitti videoon myös musiikkia.

Ilmeisesti Jungner oli niin innostunut tekeleestään, että sellainen muodollisuus kuin tekijänoikeudet unohtuivat tykkänään. Videon tekijänä ja lähettäjänä oli enemmän rakastunut aviomies kuin yleisradioyhtiön toimitusjohtaja.

Rakastuneille tapahtuu kaikenlaisia unohduksia. Jungner on kuitenkin sellaisessa julkisessa asemassa, ettei tällaisia unohduksia sallita. Niin tohkeissaan ei saa olla, vaikka onkin ikävissään.

Nyt kun Yleisradion asema ja rahoitus on kiivaankin keskustelun kohteena, yhtiön johtajalta vaaditaan poikkeuksellisen paljon harkintakykyä. Sitä voidaan mitata myös yksityisellä puolella.

Ylen aikaisemmat toimitusjohtajat ovat noudattaneet yksityiselämänsä suhteen pidättyvyyttä. Jungnerit taas ovat parina olleet runsaasti julkisuudessa. Onhan se söpöä, mutta vaarana on, että toimitusjohtajapuolison painoarvo kevenee samaan tahtiin. Naiivius ei pue Ylen johtoa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.