Jungnerin lipsahdus

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner on sosiaalisen median suurkuluttaja. Facebookissa hän kertoo omistavansa 1 200 ystävää. Sellaista ystävämäärää lienee jo vaikea hallita.

Viime viikolla Jungner hyödynsi sosiaalista mediaa uudella tavalla. Hän käytti YouTube-videopalvelua hyvin yksityiseen tarkoitukseen eli kertoakseen rakkaudestaan puolisolleen Maria Jungnerille. Hän liitti videoon myös musiikkia.

Ilmeisesti Jungner oli niin innostunut tekeleestään, että sellainen muodollisuus kuin tekijänoikeudet unohtuivat tykkänään. Videon tekijänä ja lähettäjänä oli enemmän rakastunut aviomies kuin yleisradioyhtiön toimitusjohtaja.

Rakastuneille tapahtuu kaikenlaisia unohduksia. Jungner on kuitenkin sellaisessa julkisessa asemassa, ettei tällaisia unohduksia sallita. Niin tohkeissaan ei saa olla, vaikka onkin ikävissään.

Nyt kun Yleisradion asema ja rahoitus on kiivaankin keskustelun kohteena, yhtiön johtajalta vaaditaan poikkeuksellisen paljon harkintakykyä. Sitä voidaan mitata myös yksityisellä puolella.

Ylen aikaisemmat toimitusjohtajat ovat noudattaneet yksityiselämänsä suhteen pidättyvyyttä. Jungnerit taas ovat parina olleet runsaasti julkisuudessa. Onhan se söpöä, mutta vaarana on, että toimitusjohtajapuolison painoarvo kevenee samaan tahtiin. Naiivius ei pue Ylen johtoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.