Kääriäinen jättää isot saappaat täytettäväksi

Ministeri Seppo Kääriäisen (kesk.), 70, maanantainen twiitti oli tosi uutinen, joka kohahdutti koko valtakuntaa. Iisalmelaiskansanedustaja ei enää lähde ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Hän kertoi kotisivullaan, että on toiminut politiikan monissa tehtävissä vuodesta 1970 ja eduskunnassa vuodesta 1987 lähtien ja kysyi, eikös se ole tarpeeksi.

On se varmasti tarpeeksi, kun katsoo, mitä kaikkea hänen pitkään ansioluetteloonsa mahtuu. Kansanedustajuuden ohessa Kääriäinen on ollut ministeri kolmeen otteeseen ja eduskunnan ensimmäinen varapuhemies. Vuosina 1980-1990 hän oli keskustan puoluesihteeri. Uran varrella on ilmestynyt neljä kirjaa, joista yksi oli vielä väitöskirja. Kääriäistä ei voikaan moittia luopumisesta, kun hän sanoo asettaneensa ehdokkuutensa politiikkaa suurempaan kehykseen: oman elämänsä kehykseen.

Savo-Karjalan vaalipiirissä keskustan asetelma muuttuu nyt. Kansanedustaja Markku Rossi ei asetu enää ehdolle eduskuntaan. Europarlamentaarikko Elsi Katainen kertoo pian, lähteekö ehdolle eduskuntaan vai europarlamenttiin vai peräti kumpaankin. Hannakaisa Heikkinen tuskin jää ainoaksi yläsavolaisehdokkaaksi. Kansanedustajuutta havittelevista ei tule keskustassa pula, päinvastoin. Moni nimi nousee spekulaatioihin: esimerkiksi Ossi Martikainen, Kati Partanen, Juho Pulkka ja Juha-Pekka Rusanen.

Kääriäisen ilmoitus avaa uusia mahdollisuuksia myös kilpaileville puolueille, sillä keskustan ongelmaksi nousee puolueen uskottavuus maakunnan ja itäisen Suomen puolustajana, minkä takuumiehenä Kääriäistä on yli puoluerajojen pidetty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Velvoite käyttää omaa harkintaa

Opiskelijavalinnoissa vakavia ongelmia

Ovatko kaikki lajit urheilua?

Toinen aalto ei enää yllättäisi suomalaisia

Pohjois-Savo on vahva urheilumaakunta

Junttia vituttaa väärässä paikassa, nössöä ei ollenkaan

Eläinten hyväksikäyttö johtaa kulkutauteihin

Juntti käyttää väärässä paikassa

Monipaikkamaalainen kaupungissa

Korona muuttaa työelämän käytäntöjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.