Kääriäinen vahvin ehdokas

Keskustan kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi on tehnyt oman osuutensa Pohjois-Savon maakuntahallituksen puheenjohtajana. Kolme kautta on pisin mahdollinen puheenjohtajuuskausi ja Rossi joutuu sen vuoksi luopumaan tehtävästä.

Puolueiden piirijärjestöt sopivat syksyn kuntavaalien tuloksen pohjalta, että maakuntahallituksen puheenjohtajaksi valitaan edelleen keskustalainen.

Esillä on ollut kolme nimeä: kansanedustaja Elsi Katainen, kansanedustaja Seppo Kääriäinen ja Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Riikka Pirkkalainen. Kaikki ovat yläsavolaisia. Asuinpaikalla ei tosin pitäisi olla mitään merkitystä.

Katainen myönsi kuluneella viikolla Savon Sanomille, että tehtävä kiinnostaa häntä. Kääriäinen puolestaan kertoi Iisalmen Sanomien haastattelussa torstaina, että myös hän on valmis maakuntahallituksen johtoon, jos keskustan Iisalmen kunnallisjärjestö hänet tammikuun kokouksessaan ehdokkaaksi asettaa.

Ei ole suurta epäilystä, etteikö niin myös kävisi. Toinen iisalmelainen eli Riikka Pirkkalainen ei lähde haastamaan Kääriäistä.

Katainen ja Kääriäinen ovat molemmat hyviä ehdokkaita, mutta Kääriäinen saattaa muun muassa ministerikokemuksensa vuoksi ajaa keskustaväen harkinnassa Kataisen ohi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.