Käsittämätön erehdys

Kuopion kauppahalliin piti tulla kunnon ilmastointi, joka pitää lämpötilan kurissa kovimmillakin helteillä.

Piti tulla, vaan ei tullut.

Erehdys sopii siihen surkuhupaisten tapahtumien sarjaan, jolla torikansaa ja kuopiolaisia veronmaksajia on siunattu toriremontin eri vaiheissa.

Neljä vuotta sitten ilmastointia ei pidetty tarpeellisena ja siksi siitä ei tullut mainintaa esisuunnitelmaan. Puolitoista vuotta sitten ilmastoinnin tarve todettiin, suunnitelma ja tilaus tehtiin, mutta hallin suunnitelmiin muutos ei jostakin käsittämättömästä syystä koskaan edennyt. Ihmeellistä on sekin, ettei kukaan remontin eri vaiheissa hoksauttanut puutteesta tilakeskusta.

Episodi kertoo siitä, että savolainen komentoketju ei ole sujunut nyt supsikkaasti: kaupungin olisi kenties ollut parempi tehdä itse kuin teettää, teetättää tai teetätyttää.

Jäähdytyssuunnitelmat valmistuvat tällä viikolla. Se on tietysti hyvä uutinen. On mahdollista, että ilmastointi valmistuu jo näille sulille. Toivottavasti epäonnen ketju katkeaa ja työ todella valmistuu kesän kuluessa.

Kauppahallin avajaispäivää siirrettiin kerran, mutta olisi pitänyt siirtää ilmeisesti toisenkin kerran. Avajaisten jälkeen hallista on paljastunut rakennusvirheitä. Jospa puutteet tulevat korjatuiksi ilmastointiremontin yhteydessä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.