Käsittämätön erehdys

Kuopion kauppahalliin piti tulla kunnon ilmastointi, joka pitää lämpötilan kurissa kovimmillakin helteillä.

Piti tulla, vaan ei tullut.

Erehdys sopii siihen surkuhupaisten tapahtumien sarjaan, jolla torikansaa ja kuopiolaisia veronmaksajia on siunattu toriremontin eri vaiheissa.

Neljä vuotta sitten ilmastointia ei pidetty tarpeellisena ja siksi siitä ei tullut mainintaa esisuunnitelmaan. Puolitoista vuotta sitten ilmastoinnin tarve todettiin, suunnitelma ja tilaus tehtiin, mutta hallin suunnitelmiin muutos ei jostakin käsittämättömästä syystä koskaan edennyt. Ihmeellistä on sekin, ettei kukaan remontin eri vaiheissa hoksauttanut puutteesta tilakeskusta.

Episodi kertoo siitä, että savolainen komentoketju ei ole sujunut nyt supsikkaasti: kaupungin olisi kenties ollut parempi tehdä itse kuin teettää, teetättää tai teetätyttää.

Jäähdytyssuunnitelmat valmistuvat tällä viikolla. Se on tietysti hyvä uutinen. On mahdollista, että ilmastointi valmistuu jo näille sulille. Toivottavasti epäonnen ketju katkeaa ja työ todella valmistuu kesän kuluessa.

Kauppahallin avajaispäivää siirrettiin kerran, mutta olisi pitänyt siirtää ilmeisesti toisenkin kerran. Avajaisten jälkeen hallista on paljastunut rakennusvirheitä. Jospa puutteet tulevat korjatuiksi ilmastointiremontin yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.