Kaikki on mahdollista

Olisi ollut outoa, jos Ideaparkin suurisuuntaiset suunnitelmat Pieksämäellä eivät herättäisi suuren innostuksen ohella myös jonkinasteista epäilyä. Yllätys on, että toistaiseksi kovin kritiikki tulee Savon tunnetuimpiin kuuluvan yritysjohtajan suusta.

Valtakunnalliseen Lähivakuutukseen siirtynyt Erkki Moisander on johtanut vaihtelevalla menestyksellä omia yrityksiä ja toiminut lyhyen kansanedustajauransa jälkeen myös Keran, nykyisen Finnveran johdossa.

Erityisesti Finnvera-taustansa vuoksi hänen jos kenenkään kuvittelisi tukevan lämpimästi eri tahojen ponnisteluja Savon elinkeinoelämän vahvistamiseksi. Ideaparkin kauppahankkeet ovat poikkeuksellisen laajat, mutta myös Erkki Moisander on varmasti ehtinyt todistamaan monesti, miten teoreettisesti täysin mahdottomat ideat ovat kuitenkin toimineet käytännössä vallan mainiosti.

Savossakin on tänään niin paljon kauppoja ja yrityksiä, että yhtään uutta ei tarvitsisi enää perustaa. Siitä huolimatta uusia firmoja syntyy kaiken aikaa, ja niihin riittää myös asiakkaita. Se ei edellytä muuta kuin, että yrityksen perustajilla on selkeä näkemys siitä, mitä liiketoimintaa he harjoittavat ja kenenkä kanssa.

Erkki Moisanderin logiikalla olisi jäänyt syntymättä esimerkiksi maankuulu Tuurin kyläkauppa tai Ikean jättimäinen tavaratalo kauas Pohjan perille Haaparantaan. Kun yrittäjillä on ideoita, he kyllä löytävät asiakkaansa. Erityisen hyvin tämän näkee matkailuelinkeinossa. Korvessa ei asu ketään, mutta korven keskelle tullaan, jos siellä on jotain ainutkertaista tarjottavaa.

Pieksämäki ei ole edes korpea, vaan se on yksi liikenteen solmukohdista, jonne pääsee sujuvasti sekä autolla että junalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vuoden urheilija-listani on kääntynyt vuosi vuodelta enemmän joukkueurheilun suuntaan

Putin johtaa Venäjää hamaan tulevaisuuteen

Tämän päivän Pepit maailman reunoilla

Demokraateilla haussa paras haastaja Trumpille

Vesilinnut avun tarpeessa

Pakotettua ja valittua niukkuutta

Luontoarvot vastakkain tuulivoimahankkeissa

Historiaa kirjoitetaan perspektiivillä

Tyytymättömyys kasvaa Iranissa

Lakkoilu söisi kikyllä saavutettuja hyötyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.