Kaikki voittavat

Ei sitä ennen hoksattu, että yritykset ja oppilaitokset voivat tehdä tiivistä yhteistyötä.

Nyt se on jo arkipäivää. Hyvä esimerkki on Savon ammatti- ja aikuisopiston Toivalan yksikön ja vieremäläisen metsäkonevalmistajan Ponssen yhteistyö. Se tuo Ponssen asiakkaille huoltopalvelut metsäkonekoulun tiloihin ja opiskelijat pääsevät huoltamaan ihan oikeasti metsäkoneita alan uusimman tiedon tuella. Motivaatio on varmasti kohdallaan.

Yhteistyö on kannatettavaa.

Huoltotyöt ovat luonnollisesti Ponssen huoltoasentajien vastuulla, mutta asentajat ovat luvanneet ottaa opiskelijat oikeisiin töihin.

Myös pitkällä tähtäimellä Ponsse hyötyy. Opiskelijat oppivat korjaamaan ja käsittelemään nimenomaan Ponssen koneita. Koulutusyhteistyöstä hyötyvät myös Kuopion seudun metsäkoneyrittäjät, jotka saavat koneidensa huollot kätevämmin kuin ennen.

Ylä-Savossa aloitti jo viime vuonna Ponsse-polku, joka on Ylä-Savon ammattiopiston (YSAO) ja Ponssen kehittämä koulutuslinja.

Onpa Junttankin päästänyt opiskelijoita oikeisiin töihin tehtaallaan Kuopion Kylmämäessä.

Tänä syksynä aloitti myös kahden ja puolen vuoden mittainen veneenrakentajan koulutus Bellan Siikarannan tehtaalla Kuopiossa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.