Kajaani kannattaa

Kajaani ja koko Kainuun maakunta saivat perjantaina hyviä uutisia, kun Euroopan suurin alueellinen lentoyhtiö Flybe ilmoitti aloittavansa Kajaanin ja Helsingin väliset reittilennot maaliskuun alussa. Kajaani ei siis jää lentomottiin, vaikka kansallinen lentoyhtiö Finnair lopettaakin omat lentonsa helmikuun lopussa.

Finnair perusteli omaa ratkaisuaan Kajaanin lentojen heikolla kannattavuudella. Flybe taas uskoo, että lennot Kajaanin ja Helsingin välillä kannattavat. Siksipä yhtiön liiketoimintaa ei tarvitsekaan tukea julkisista varoista, mikä on hyvä asia.

Viime vuonna lentomatkustajien määrä Kajaanin kentällä kasvoi 20 prosenttia ja ainakin Flybe uskoo, että kasvu jatkuu.

Finnairin ratkaisu kertookin siitä, että yhtiön liiketoiminnan ydin on muualla kuin kotimaan reittilennoissa. Tilaa jää muille yhtiöille, joiden kulurakenne ja konseptit poikkeavat Finnairin vastaavista.

Kainuulaisille Finnairin väistyminen ja Flyben tulo todennäköisesti merkitsevät myös sitä, että lentäminen Helsinkiin tulee aikaisempaa halvemmaksi.

Samalla Kajaanin ja Kainuun tavoitettavuus lisääntyy. Flyben lisäksi Kajaanista on kiinnostunut myös Estonian Air, joka neuvottelee Finavian kanssa Kajaanin ja Tallinnan välisistä lennoista.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.