Kajaani kannattaa

Kajaani ja koko Kainuun maakunta saivat perjantaina hyviä uutisia, kun Euroopan suurin alueellinen lentoyhtiö Flybe ilmoitti aloittavansa Kajaanin ja Helsingin väliset reittilennot maaliskuun alussa. Kajaani ei siis jää lentomottiin, vaikka kansallinen lentoyhtiö Finnair lopettaakin omat lentonsa helmikuun lopussa.

Finnair perusteli omaa ratkaisuaan Kajaanin lentojen heikolla kannattavuudella. Flybe taas uskoo, että lennot Kajaanin ja Helsingin välillä kannattavat. Siksipä yhtiön liiketoimintaa ei tarvitsekaan tukea julkisista varoista, mikä on hyvä asia.

Viime vuonna lentomatkustajien määrä Kajaanin kentällä kasvoi 20 prosenttia ja ainakin Flybe uskoo, että kasvu jatkuu.

Finnairin ratkaisu kertookin siitä, että yhtiön liiketoiminnan ydin on muualla kuin kotimaan reittilennoissa. Tilaa jää muille yhtiöille, joiden kulurakenne ja konseptit poikkeavat Finnairin vastaavista.

Kainuulaisille Finnairin väistyminen ja Flyben tulo todennäköisesti merkitsevät myös sitä, että lentäminen Helsinkiin tulee aikaisempaa halvemmaksi.

Samalla Kajaanin ja Kainuun tavoitettavuus lisääntyy. Flyben lisäksi Kajaanista on kiinnostunut myös Estonian Air, joka neuvottelee Finavian kanssa Kajaanin ja Tallinnan välisistä lennoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.