Kakkua ei pidä hotkia

Äitienpäivän kansallisia päätähtiä ovat olleet perinteisesti äidit, jotka ovat synnyttäneet Suomeen paljon lapsia ja kasvattaneet heistä urheasti ja uhrautuvasti, vaivojaan vaikertamatta, kunnon kansalaisia. Tällaisiakin äitejä on vielä olemassa ja myös palkittavaksi, ja jokainen heistä on taatusti ansiomerkkinsä ansainnut.

Kaikkinensa äitiyden kuva on muuttunut olennaisesti nopeasti, vain yhden sukupolven aikana. Ydinperheen ihanne elää sinällään vielä vahvana Suomessa. Avioliittoon mennään ja lapsia hankitaan siinä toivossa, että liitto kestää ikuisesti. Elävässä elämässä asiat eivät kuitenkaan aina luonnistu niin, kuin on etukäteen ajateltu.

Suomalaisen perhe-elämän suurin ongelma on tänään läheisen, yhteisen perhe-elämän puute. Vikaa on suomalaisissa itsessäänkin. Yhteisöllisyyden sijasta tämän päivän yhteiskunnassa korostetaan yksilöllisyyttä ja yksilön oikeuksia. Jos joku ei miellytä perheessä tai ihmissuhteissa, niin vaihdetaan suhdetta!

Perinteisesti vanhempien velvollisuutena on pitää huolta lapsistaan viimeiseen saakka. Viime viikkoina on kuultu uutisia, miten uusavioliittoon menneet isät ja äiti jättävät jo aiemmasta liitostaan syntyneitä lapsiaan yhteiskunnan hoitoon, jotteivät nämä olisi rasittamassa uutta, onnellista liittoa. Näitä kertomuksia lukiessa tai kuullessa voi jo kysellä, onko inhimillisillä perusarvoilla enää mitään sijaa tämän päivän Suomessa.

Tänä päivänä ovat suomalaisten ihanteiksi nostettu taloudellinen vauraus, henkilökohtainen menestys ja maineteot julkisuudessa. On unohdettu, että onni ei tule säntäilemällä silmittömästi kaikkialla, vaan pysähtymällä ja kuulostelemalla kaikessa hiljaisuudessa, mitä ympärillä tapahtuu.

Jos lapset ja puoliso jaksavat vielä leipoa äidille täytekakun, on varattava myös yhteistä aikaa sen nauttimiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Virheeni tekevät minusta minut – "10 000 tapaa, jotka eivät toimi"

Kuopion keskustan ilme kirkastuu nopeasti

Lääkäreillä pitää olla velvoitteet julkiselle puolelle

Videot ovat tulleet jäädäkseen

Lobbarirekisteri lisää median vastuuta

Koleus kurittaa liiketoimia ja siihen on sopeuduttava

Kolmikannan tehoja mitataan nyt numeroilla

Mylläri Menocchion maailmankuva

Keskustan tilanne on vakava

Taloustaidosta ei ole omaksi oppiaineeksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.