KalPa säästökuurilla

Ei ole yllätys, että useilla suomalaisilla urheiluseuroilla on talousvaikeuksia. Taustalla ovat osittain seurojen takavuosien rasitteet. Uusin uhka on Amerikasta maailmalle levinnyt finanssikriisi, joka vaikuttaa suomalaiseen urheiluun. Kriisi heijastunee kahdella tavalla: yhteistyökumppanit miettivät tarkkaan, lähtevätkö ne sponsoroimaan seuroja nykyisessä taloussuhdanteessa. Toisaalta kuluttajat pohtivat, mihin euronsa pistävät.

Kuopiolainen jääkiekon SM-liigaseura KalPa kertoi taloushuolistaan Savon Sanomissa perjantaina. Vaikka seuran budjetoitu yleisömäärä on keskimäärin per ottelu yli tuhat katselijaa plussalla ja urheilullinen menestys on ollut mainio, seuran talous on tiukilla. KalPa ei kuitenkaan puhu talouskriisistä.

KalPa:lla on ehdoton vahvuus moniin muihin liigaseuroihin verrattuna. Joukkue menestyy. Siinä on useita suurta yleisöä kiinnostavia profiilipelaajia, jotka vetävät kansaa katsomoihin ympäri maakuntaa. Urheilullisesti tilanne on erittäin hyvä. Nyt seuran talousnerojen tulee vain tarkastella tarkalla sihdillä, mistä kuluja karsitaan. Seuran päätuotetta - liigajoukkuetta - ei saa heikentää. Säästöt on haettava muualta. Taloudellisen menestyksen takaa nimittäin menestyvä joukkue.

Taloushuolia riittää muuallakin Suomessa. Esimerkiksi miesten Korisliigassa pelaava Porvoon Tarmo on ajautunut talousvaikeuksiin. Seurassa käydään parhaillaan yt-neuvotteluja ja pelaajapalkkoja aiotaan leikata jopa puoleen. Tämän tyyppisiä uutisia on odotettavissa lisää Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.