KalPa säästökuurilla

Ei ole yllätys, että useilla suomalaisilla urheiluseuroilla on talousvaikeuksia. Taustalla ovat osittain seurojen takavuosien rasitteet. Uusin uhka on Amerikasta maailmalle levinnyt finanssikriisi, joka vaikuttaa suomalaiseen urheiluun. Kriisi heijastunee kahdella tavalla: yhteistyökumppanit miettivät tarkkaan, lähtevätkö ne sponsoroimaan seuroja nykyisessä taloussuhdanteessa. Toisaalta kuluttajat pohtivat, mihin euronsa pistävät.

Kuopiolainen jääkiekon SM-liigaseura KalPa kertoi taloushuolistaan Savon Sanomissa perjantaina. Vaikka seuran budjetoitu yleisömäärä on keskimäärin per ottelu yli tuhat katselijaa plussalla ja urheilullinen menestys on ollut mainio, seuran talous on tiukilla. KalPa ei kuitenkaan puhu talouskriisistä.

KalPa:lla on ehdoton vahvuus moniin muihin liigaseuroihin verrattuna. Joukkue menestyy. Siinä on useita suurta yleisöä kiinnostavia profiilipelaajia, jotka vetävät kansaa katsomoihin ympäri maakuntaa. Urheilullisesti tilanne on erittäin hyvä. Nyt seuran talousnerojen tulee vain tarkastella tarkalla sihdillä, mistä kuluja karsitaan. Seuran päätuotetta - liigajoukkuetta - ei saa heikentää. Säästöt on haettava muualta. Taloudellisen menestyksen takaa nimittäin menestyvä joukkue.

Taloushuolia riittää muuallakin Suomessa. Esimerkiksi miesten Korisliigassa pelaava Porvoon Tarmo on ajautunut talousvaikeuksiin. Seurassa käydään parhaillaan yt-neuvotteluja ja pelaajapalkkoja aiotaan leikata jopa puoleen. Tämän tyyppisiä uutisia on odotettavissa lisää Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanha auto on tarkan talouden perusta

Perämeren lohia tappava outo tauti huolestuttaa

Turvakudelmaa on joskus vaikea hahmottaa

Sitä saa, mitä tilaa

Savolaista small talkia

Talouskehitystä on seurattava herkeämättä

Lihan alkuperämaatietoa ei oikeasti tarvitse aina kertoa

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Kaivoslakia sopii muuttaa, mutta harkiten

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.