Kallis sai kyllikseen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Bjarne Kallis on ollut erinomaisena puhujana mainio piriste eduskunnassa käydyille keskusteluille. Lähemmin tuntevat sanovat hänellä olevan myös asiantuntemusta erityisesti verotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hauskoista puheista huolimatta Kalliksella on ollut kristillisdemokraattina oma linjansa, joka ei mene aivan yksiin puheenjohtaja Päivi Räsäsen ajatusten kanssa. Viime vuoden suuressa homokeskustelussa Räsänen esiintyi hyvin tiukkana perinteisten sukupuoliroolien puolustajana, kun taas Kalliksella olisi ollut ilmeisesti huomattavasti humaanimmalta kannalta.

Räsäsen puhdasoppisuus on tuonut puolueelle uusia jäseniä, mutta toisaalta se on myös leimannut puolueen vanhoilliseksi ja sulkenut näin myös monia ovia. Nykyisen puheenjohtajan näkemys tekee kristillisdemokraateista yhden asian ryhtiliikkeen, mutta takaako se nykyisissä oloissa riittävän kannatuksen? Kallis halusi aikanaan puheenjohtajana tehdä puolueesta yleispuolueen, ja siihen liittyen vaihdettiin myös puolueen nimi Suomen kristillisten liitosta kristillisdemokraateiksi. Se ei ollut lainkaan huono veto.

Bjarne Kalliksella on hyvät perustelut luopumiselleen: perhesyyt ja pitkä ura parlamentissa. Puolueen kannalta hänen lähtönsä tulee kuitenkin ikävään rakoon. Hyväpuheista Kallista olisi tarvittu, ettei perussuomalaisten Timo Soini laulaisi pienempiä oppositiopuolueita ihan maan rakoon.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Kriisinhallintakeskuksen siirto paljasti politiikan

Suuri ja kallis seikkailu

Sote-alan tutkinnan pää auki Joroisissa

Yhtiöt tekemään ratoja

Talvivaaran tarinassa on paljon opiksi otettavaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.