Kallis sai kyllikseen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Bjarne Kallis on ollut erinomaisena puhujana mainio piriste eduskunnassa käydyille keskusteluille. Lähemmin tuntevat sanovat hänellä olevan myös asiantuntemusta erityisesti verotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hauskoista puheista huolimatta Kalliksella on ollut kristillisdemokraattina oma linjansa, joka ei mene aivan yksiin puheenjohtaja Päivi Räsäsen ajatusten kanssa. Viime vuoden suuressa homokeskustelussa Räsänen esiintyi hyvin tiukkana perinteisten sukupuoliroolien puolustajana, kun taas Kalliksella olisi ollut ilmeisesti huomattavasti humaanimmalta kannalta.

Räsäsen puhdasoppisuus on tuonut puolueelle uusia jäseniä, mutta toisaalta se on myös leimannut puolueen vanhoilliseksi ja sulkenut näin myös monia ovia. Nykyisen puheenjohtajan näkemys tekee kristillisdemokraateista yhden asian ryhtiliikkeen, mutta takaako se nykyisissä oloissa riittävän kannatuksen? Kallis halusi aikanaan puheenjohtajana tehdä puolueesta yleispuolueen, ja siihen liittyen vaihdettiin myös puolueen nimi Suomen kristillisten liitosta kristillisdemokraateiksi. Se ei ollut lainkaan huono veto.

Bjarne Kalliksella on hyvät perustelut luopumiselleen: perhesyyt ja pitkä ura parlamentissa. Puolueen kannalta hänen lähtönsä tulee kuitenkin ikävään rakoon. Hyväpuheista Kallista olisi tarvittu, ettei perussuomalaisten Timo Soini laulaisi pienempiä oppositiopuolueita ihan maan rakoon.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.