Kameroita lisää

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain noin 40-50 miljoonalla eurolla korvauksia ilkivaltaisesti aiheutetuista vahingoista (Savon Sanomat 9.10.) . Vahingontekojen aiheuttamia kokonaiskuluja ei tarkkaan tiedetä, sillä kaikki kohteet eivät ole vakuutettuja eivätkä eri toimijat laske summia yhteen kootusti.

Ilkivalta on ympärivuotinen ongelma, mutta ilmiö korostuu yleensä syksyisin, jolloin illat pimenevät nopeasti. Kuopiossa ilkivalta on ongelma samalla tavalla kuin muuallakin. Töhrimiset ja muut vahingonteot ovat panneet kiinteistön omistajiin ja turvallisuusviranomaisiin vauhtia.

Kuopion kaupungin yleisten alueiden turvallisuuden työryhmän puheenjohtaja Mika Kolehmainen kannustaa kansalaisia ilmoittamaan viranomaisille välittömästi havaitsemistaan ilkivallanteoista ja -tekijöistä. Hän on oikeassa, sillä nopea puuttuminen ilkivaltaan on tehokkain tapa estää vastaavat rikkomukset myöhemmin.

Kuopion kaupunki kunnosti taannoin teatterin kupeessa sijaitsevan Valkeisenlammen ympäristön esimerkillisen upeaan kuntoon. Ilkivallantekijät iskivät sinne. Tilanne rauhoittui, kun alueelle tuli kameravalvonta. Nyt tihutyön tekijät ovat ottaneet kohteekseen toisen kaupungin keitaan, Hapelähteen puiston. Kaupungin tulisi hoitaa myös sinne kameravalvonta. Kiinnijäämisriskiä on lisättävä tuntuvasti.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.