Kameroita lisää

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain noin 40-50 miljoonalla eurolla korvauksia ilkivaltaisesti aiheutetuista vahingoista (Savon Sanomat 9.10.) . Vahingontekojen aiheuttamia kokonaiskuluja ei tarkkaan tiedetä, sillä kaikki kohteet eivät ole vakuutettuja eivätkä eri toimijat laske summia yhteen kootusti.

Ilkivalta on ympärivuotinen ongelma, mutta ilmiö korostuu yleensä syksyisin, jolloin illat pimenevät nopeasti. Kuopiossa ilkivalta on ongelma samalla tavalla kuin muuallakin. Töhrimiset ja muut vahingonteot ovat panneet kiinteistön omistajiin ja turvallisuusviranomaisiin vauhtia.

Kuopion kaupungin yleisten alueiden turvallisuuden työryhmän puheenjohtaja Mika Kolehmainen kannustaa kansalaisia ilmoittamaan viranomaisille välittömästi havaitsemistaan ilkivallanteoista ja -tekijöistä. Hän on oikeassa, sillä nopea puuttuminen ilkivaltaan on tehokkain tapa estää vastaavat rikkomukset myöhemmin.

Kuopion kaupunki kunnosti taannoin teatterin kupeessa sijaitsevan Valkeisenlammen ympäristön esimerkillisen upeaan kuntoon. Ilkivallantekijät iskivät sinne. Tilanne rauhoittui, kun alueelle tuli kameravalvonta. Nyt tihutyön tekijät ovat ottaneet kohteekseen toisen kaupungin keitaan, Hapelähteen puiston. Kaupungin tulisi hoitaa myös sinne kameravalvonta. Kiinnijäämisriskiä on lisättävä tuntuvasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.