Kannatan Iisalmi-lisää

Iisalmen koulutuslautakunta on päättänyt, että lasten kotihoidontuen kuntalisä maksetaan kaikille alle 2-vuotiaille 1.8.2013 alkaen. Tämä hyvä päätös lähetettiin edelleen hyväksyttäväksi hallitukselle ja valtuustolle.

2008 Iisalmi-lisää esiteltiin Iisalmen kaupunginvaltuustossa. Silloin ajatus oli se, että lisää maksettaisiin vain työstä tai opiskeluista pois jääville. Kuten nyt on tehtykin. Kaupunginvaltuutettuna esitin jo tuolloin, että Iisalmi-lisää maksettaisiin kaikille alle 2-vuotiaille, joita hoidetaan kotona. Esitystäni ei kukaan kannattanut.

Ajatukseni oli se, että on epäoikeudenmukaista maksaa lisää vain niille, joilla esimerkiksi on vakituinen työpaikka. Pienituloiset, ehkä vuosia kotona useitakin lapsia hoitaneet, jäivät tässä huomiotta.

Toivotaan, että asia etenee nyt tehdyn päätöksen mukaisesti. Itse olisin jopa sitä mieltä, että jatkossa Iisalmi-lisän maksamista tulisi harkita kaikille alle 3-vuotiaille, jotka ovat kotona isän tai äidin hoidossa. Samalla vapautuisi kalliina pidettyjä päivähoitopaikkoja työssäkäyvien vanhempien lapsille.

Tutkimusten mukaan alle 3-vuotiaat lapset hyötyvät kotihoidosta monin tavoin. Turvallisuuden tunne ja kiireettömyys näillä pienimmillä lapsilla ovat hyvinkin tärkeitä näkökohtia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.