Kannatan Iisalmi-lisää

Iisalmen koulutuslautakunta on päättänyt, että lasten kotihoidontuen kuntalisä maksetaan kaikille alle 2-vuotiaille 1.8.2013 alkaen. Tämä hyvä päätös lähetettiin edelleen hyväksyttäväksi hallitukselle ja valtuustolle.

2008 Iisalmi-lisää esiteltiin Iisalmen kaupunginvaltuustossa. Silloin ajatus oli se, että lisää maksettaisiin vain työstä tai opiskeluista pois jääville. Kuten nyt on tehtykin. Kaupunginvaltuutettuna esitin jo tuolloin, että Iisalmi-lisää maksettaisiin kaikille alle 2-vuotiaille, joita hoidetaan kotona. Esitystäni ei kukaan kannattanut.

Ajatukseni oli se, että on epäoikeudenmukaista maksaa lisää vain niille, joilla esimerkiksi on vakituinen työpaikka. Pienituloiset, ehkä vuosia kotona useitakin lapsia hoitaneet, jäivät tässä huomiotta.

Toivotaan, että asia etenee nyt tehdyn päätöksen mukaisesti. Itse olisin jopa sitä mieltä, että jatkossa Iisalmi-lisän maksamista tulisi harkita kaikille alle 3-vuotiaille, jotka ovat kotona isän tai äidin hoidossa. Samalla vapautuisi kalliina pidettyjä päivähoitopaikkoja työssäkäyvien vanhempien lapsille.

Tutkimusten mukaan alle 3-vuotiaat lapset hyötyvät kotihoidosta monin tavoin. Turvallisuuden tunne ja kiireettömyys näillä pienimmillä lapsilla ovat hyvinkin tärkeitä näkökohtia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.